Czarek Śliwka Opublikowano 26 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Na granicy poza obszar poznania W pędzie szalonym na złamanie karku Po krzyk orła , po zew wilczy, ślad Idziemy otwarcie, bez przyłbic Ciało wszak będzie pokarmem dla ziemi Wędrujemy zachwyceni Strawą nam będzie poezja Jej gorycz, jej miód Co ma ci w głowie bratem , nam będzie normalny zmęczony człowiek Bochen tęsknot zamienimy w okruszki Nakarmimy nimi ptaki, Wszystko po to by nam czas nie stał się byle jaki
Aga_J Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Moę jestem tępa, ale jakoś nie skminiłam czwartego od dołu wersu. Poza tym bardzo mi się podobało.
Mr.Suicide Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 poza obszar poznania idziemy bez przyłbic bochen tęsknot zamienimy w okruszki nakarmimy nimi ptaki wszystko to by pochłonąc czas hmm mówisz,że piszesz od paru lat i widać,że jedynie do szuflady. dobrze,że tu trafiłeś,jeśli chcesz iść do przodu. wierchoł zalatuje patosem.zostaniesz nieraz za to skarcony, jestem pewien.znam to z doświadczenia ;p unikaj jasnej góry.wiem,że tu niewiele rymów, ale to tak na wszelki wypadek. najważniejsza treść,nie jakieś pierdoły wokół pointy. więc staraj się pisać zwięźle i na temat, używać jak najmniej czasowników i zwrotów typu "me" "twe" "by" "gdyż" etc. proponuje też odrazu wrzucać do warsztatu. tam można dużo się dowiedzieć. pozdrawiam i powodzenia :) P.S ja też jestem początkujący.
Czarek Śliwka Opublikowano 27 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Dziekuje za pare konkretnych i cennych uwag Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Julia Valentine Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 mam wrażenie, że nieco trąci banałem - np. poza granice poznania, pęd szalony itp. Mr. Suicide ma sporo racji. warto dążyć do jak najlepszego przedstawienia treści - każde słowo ma swój sens i funkcję, bez zbędnych zapełniaczy. pozdrawiam serdecznie
Rekomendowane odpowiedzi