Lena Achmatowicz Opublikowano 17 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 słońce zbiera się z podłogi obraca głową rozchyla usta poety co się wysłowił na życie wpatrzony w ujścia cudzych rzek płynących bez echa zagiął język w pliszkę
Niewierny Tomasz Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a może po prostu tak? Pozdrawiam
zak stanisława Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 :):): Leno, wybacz ale przeczytałam pierogi i do tego dopasowałam, sorki słońce zbiera pierogi obraca rozchyla usta poety co wsłowił się w życie- zwyczajnie umączony zgiął język wpatrzony smakiem popłynął bez echa i stał się jaskółką buziaczki z kwiatkiem najpiękniejszym za wybryk mój /pa!ES
Lena Achmatowicz Opublikowano 17 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a może po prostu tak? Pozdrawiam myślę. dzięki za podpowiedź. serdeczności
Lena Achmatowicz Opublikowano 17 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. słuchaj, jeśli z jagodami, to możesz mnie całą tym ciastem owinąć :) zdrówka:)
zak stanisława Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. słuchaj, jeśli z jagodami, to możesz mnie całą tym ciastem owinąć :) zdrówka:) pewnie że tak, bo jakże by inaczej... przecież słońce,żyto, to i jagody na ten czas....:):): słoneczmie, ES
Lena Achmatowicz Opublikowano 17 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. słuchaj, jeśli z jagodami, to możesz mnie całą tym ciastem owinąć :) zdrówka:) pewnie że tak, bo jakże by inaczej... przecież słońce,żyto, to i jagody na ten czas....:):): słoneczmie, ES :))) no, żyto, żniwa, jesień i znów moja ukochana zima. ;)
zak stanisława Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 nie lubię zimy, bom sama już zima...
Lena Achmatowicz Opublikowano 17 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jedzie mi tu pociąg? :)
adam sosna Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 szukam: obrazu, dźwięku, smaku znajdę
Lena Achmatowicz Opublikowano 17 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. u mnie?
Bogdan Zdanowicz Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 "zagiął język w jaskółkę" (od Stasinego ;) co znaczy wers 7? ;D i po co? b ps. inny styl - dobry styl (dyscyplina, byle tylko bez szaleństwa dyscypliny ;)
Lena Achmatowicz Opublikowano 17 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 :) 7, to samo co 8 - tak, do uciącia. hmm, ta jaskółka zatoczyła, bo ona była na początku, jako 2 możliwość pointy. może faktycznie lżej niż z łódką. kojarzyłam go/peela z łódką, bo chyba sam się z nią kojarzył. dziękuję, pozdrawiam:)
zak stanisława Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jedzie mi tu pociąg? :) jedzie, tylko torów nima:):)
jacek_sojan Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 "jaskółka czarny brylant..." inny ptak też ptaszek...(!)J.S
Lena Achmatowicz Opublikowano 18 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jedzie mi tu pociąg? :) jedzie, tylko torów nima:):) nima torów, pociąg nie ujedzie. :)
Lena Achmatowicz Opublikowano 18 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przeinaczone. coś te bidne jaskółki jak muchomory wstydliwe. dzięki za podpowiedź; pozdrawiam lena
adam sosna Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Lena Achmatowicz napisała "nima torów, pociąg nie ujedzie." mój pociąg... do piwa jedzie bez torów :):):)
jacek_sojan Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 "zagiął język w pliszkę" wybrzmiewa nieco sztucznie, nie czujesz? takie to wyrażenie nienaturalne..J.S
Rekomendowane odpowiedzi