M._Krzywak Opublikowano 13 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 mówisz mi chłopcze, że to nie koresponduje ani ze mną, ani z nimi, a jednak cię ponosi chłopcze, nie zalewaj nas znowu zanim odgadniemy jakich mamy krewnych z bajek w podobnych papuciach suniemy do sracza oczywiście, że wiem życie jest ciężkie chłopcze, czemu mi bluźnisz, ja nie muszę wierzyć że wszyscy są po to, by płacić tylko za grzechy ty nie - chłopcze, boś trwalszy niż skała zanim wspólnie pod ziemią wgryziemy się w korzenie zaczną z nas wyrastać jakieś „mento i mori ” znaj chłopcze prawdę: "ciężkie jest życie" w dodatku z tobą nad nami
zak stanisława Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 ech Michale,swojsko u ciebie jak za ścianą u sąsiadów....a może i u nas wszystkich, zamyśliłam się... pozdr Es
M._Krzywak Opublikowano 13 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Stasiu - jak tak piszesz, to wierzę :) Dzięki i pozdrawiam.
Alicja Red Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 oj cięzkie jest życie:... Wiersz interesujący, Pozdrawiam:)
adam sosna Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 to ja tak w ciszy i z nieśmiałością ogryzam korzenie kwiatów niby na wiem (tak mi się przeczytało) wagon życzliwości dopchanej plusami
Piotr_Jasiński Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Tak siedzę i sobie myślę, że coś o wulgaryzmach w wierszu na piszę. Choć wulgaryzmy to może za mocne słowo. Z tego co było sracz mi niezmiernie pasował. No więc wchodzę i coś wstukam. A tu nie ma sracza, życia do dupy i aniołów też brak. Teraz on taki grzeczniutki i ułożony. Choć temat poważny. Chciało się pomyśleć czemu w nim takie słowa. A teraz nie chce się myśleć czemu życie jest taki do d... Może przez to że czytałem pierwszą wersję i tą inaczej odbieram. Podoba się bardzo lecz wcześniej był mocniejszy. Pozdrowionka
Fanaberka Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Wers z papuciami najlepszy :-)) A nad wierszem można by jeszcze trochę pomyśleć. zanim odgadniemy naszych krewnych z bajek w podobnych papuciach suniemy do sracza wiem życie jest ciężkie bluźnisz chłopcze - ja nie muszę wierzyć że bydło rogate od diabła pochodzi niby że też rogi i dzwonki Pozdrawiam.
M._Krzywak Opublikowano 13 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Alicjo - podobno tak :) Adamie - to pędze na stacje po wagonik pełen plusików. Piotrze - powiem tak - zmieniłem, ponieważ uznałem, że jednak wersja mocniejsza podpadnie świętym tego org padołu. Nie chodzi mi o to, że się boję, jednak wybrałem tą opcje bardziej ugrzecznioną, ponieważ znowu szargam, a nie chce tak bardzo znowu szragac - jeżeli nadal jest w porządku, to tak zostanie. W kazdym razie wersja zupełnie pierwotna jest znacznie mocniejsza, ale wydanie jej takiej nawet nie wchodzi w rachubę. Ale pomyśle do jutra, co z tym fantem zrobic. Fanaberko - to zmienię na paputki w takim razie :) Dziękuje za wgląd i cenne rady, oraz kolejne myślenice :)
Dominika Iks Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jakby nie patrzeć i tak dupa z tyłu (czytaj-życie jest cieżkie). Nutka wulgaryzmu dodaje życia. Podziwiam odwagę, sama swoje pikantne teksciki trzymam w schowku. Wiersz ok.
Piotr_Jasiński Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Ja tak widzę I. "suniemy do sracza" II. "życie jest ciężkie" III. dowolne.
M._Krzywak Opublikowano 13 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 p. Dominiko - też mam takie wrażenie - dzięki za pomoc. Piotrze - no i wyjdzie na Twoje :) Dzięki wielkie!
Ewa_Kos Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 wiersz jak każdy Twój ma coś do powiedzenia:)))Mnie jednak zastanawia kim jest ów chłopiec, któremu peel próbuje coś tam przekazać:))) Pozdrawiam z wiosną:)))))) EK
M._Krzywak Opublikowano 13 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo dobre pytanie, ktore zostawiam na razie bez odpowiedzi :)
Górówka Meduza Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 są dwie możliwości albo jest to odbicie peela w lustrze albo ulubiony bohater literacki autora czyli Roman G. była jakaś cipa w utworze (widziałam) teraz nie ma wstawiasz zabawki zabierasz zabawki wstawiasz zabawki chłopczę chłopczę bawisz się :) pozdr
M._Krzywak Opublikowano 13 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie, z tymi lustrami to już za dużo. Raczej to drugie ;) I nie bawię się, tylko warsztatuję pilnie - ale fakt, była jedna, jednak zdecydowanie ją killim. Dzięki.
Stefan_Rewiński Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 Powszechnie wiadomo, że anioły nie srają, jeno robią kupki, natomiast bydło rogate, zgodnie z Dyrektywami UE ma kolczyk na uchu, a życie jest usrane różami.
Lena Achmatowicz Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 "ani ze mną, ani z nimi((,)) a jednak cię ponosi" ta strofka z bydlem mnie jakoś nie przekonuje - taka sobie a rozciąga tekst. reszta ok, a najbardziej ok zakończenie. pozdrawiam
M._Krzywak Opublikowano 14 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 Przebadałem uważnie wszelkie uwagi i tym razem -mimo oporów - pozmieniałem ile się dało. Zatem wielkie dzięki, chociaż w ten sposób wierchol jest zupelnie iny, niż był, ech... :)
Spiro Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 ale teraz jest świetny! tylko ostatni wers dla mnie zbędny (za pierwszym razem w ogóle go nie przeczytałem). oczywiście o ile dobrze odczytałem Twój zamiar. a jeśli nie, to po mojemu i jest super. a to 'nad nami' sobie domyśliłem pozdrawiam
M._Krzywak Opublikowano 15 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki wielkie - tekścik już walczy na tapecie głównej :)
Rekomendowane odpowiedzi