Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W panicznej ucieczce przed myślami o Tobie
przed słowem mogącym przypomnieć, przynieść skojarzenie
seria niezgrabnych uników przed podobnymi oczami
na ulicy i w pubie
strach przed wyjściem z za rogu kiedy już na mnie czekasz
ułamek sekundy...
znów chaos, bezsenność, rozdroża
niepewność

Opublikowano

wcale nie musi być lepiej.hehe ja piszę,już tyle lat i nadal nie piszę,tak jak "trzeba" i nidy nie będe.Bo poezja mój drogi,jest gorsza od matematyki,twarde niezmienne zasady.Jeśli więc szukasz poezji szukaj jej w polityce,tam jej więcej niż w wierszach.Pozdrawiam

Opublikowano

a ja tak

/////////\\\\\\\\\

w panicznej ucieczce przed Tobą
seria niezgrabnych uników
na ulicy
w pubie

strach przed wyjściem z za rogu
kiedy czekasz
z dnia na dzień

bezsenny chaos

tak poza tym to wierszyk do pamiętnika

wieczności

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Natuskaa    "(...) Właściwie (...) mogą (...)": tak, brzmisz rozsądnie

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

. Dodam własne powiedzenie,  treściowo zbieżne: Każda zmiana, oby na lepsze.     Wielkie dzięki za odwiedziny, czytanie i komentarz. Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę miłego week-end'u.     
    • @Kamil Olszówka    Ano szkoda tak wspaniałego pomysłu...     Wszystkiego pozytywnego, Kamilu. Serdeczne pozdrowienia i do napisania.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Autorzy:  Tekst: Michał Leszczyński Rozmowa z AI: Krzysztof Czechowski Muza i głos: AI.     Moja ja   Ref. Wirują ściany wirują pejzaże wirują twarze świat ma mnie za dużą dziewczynę proszą o miłość i wręczają kochanie Tylko czasem – cóż – nie chcę tych ich róż   Jestem ja wspaniałą tu i teraz kobietą roztaczam dziewczęcy czar aż miło zmieniłam małą podaż w duży popyt mężczyźni naokoło mnie licznie tańcują   Facetów pojawia się tutaj więcej i więcej już sama nie wiem którego mam wybrać grają obok mnie herosów i grają nie siebie którego z nich mam najbardziej docenić?   Wiotko bywam w wielu towarzystwach i łysy i włochaty do mnie się w pas kłania biedaczysko obsypuje mnie wyższą poezją bogacz stawia mi i wino i ładny samochód   Ref. Wirują ściany wirują pejzaże wirują twarze świat ma mnie za dużą dziewczynę proszą o miłość i wręczają kochanie Tylko czasem – cóż – nie chcę tych ich róż   Zaproszeń do tańca otrzymuję całe mnóstwo sieć przeciągle rozczula się mocno nade mną mam w sobie coś z Nany każdego uwodzę dla obytych ja mądra dla ładnych ja piękna   Wydaje się że powinnam kochać kwiaty pragną ode mnie lekkości i barw motyla za dużo tych wiązanek i tamtych bzów wieczorem czuję często spore przesyty   Wiem tutaj jeszcze jedno, bo domyślam się że ten najpiękniejszy nie zwróci się do mnie nie chce on ani natłoku ani silnej rywalizacji jaśnieję więc sobie wśród panów półśrodków   Ref. Wirują ściany wirują pejzaże wirują twarze świat ma mnie za dużą dziewczynę proszą o miłość i wręczają kochanie Tylko czasem – cóż – nie chcę tych ich róż   Rodzaj snu może się szybko nie skończyć dojrzewam i bardzo wspaniale się starzeję nie muszę martwić duszy brakiem biletów bywam więc miewam zazdrosne koleżanki   O tęsknocie wiem bardzo niewiele niestety tyle co mi opowie niejeden ponoć dżentelmen przekonują mnie jak mogą toć korzystaj pani przecież na licytacji można aż tyle wygrać   Zapytasz może dlaczego to napisałam po co jawi się półprawdą ta dziwna piosenka ona dla mnie stanowi jakby emocji wachlarz piosnka jest po to aby się nieco przewietrzyć   Ref. Wirują ściany wirują pejzaże wirują twarze świat ma mnie za dużą dziewczynę proszą o miłość i wręczają kochanie Tylko czasem – cóż – nie chcę tych ich róż   Młoda ja, moda i młoda ta piosenka Ach. Ach. Ach. Że ach ach. Że ach.        
    • @Ewelina i @Rafael Marius dziękuję za wizytę i pozdrawiam! 
    • @Naram-sin Pomiędzy spełnienie a spełnieniem jest wąska ścieżka …nie każdy jest w stanie podążać nią…wąska i niebezpieczna to może lepiej zostać w domu….liczyć kropki chociażby-;)Pozdrowienia..deszcz niesie nadzieję warto pamiętać-:)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...