Dreamer Opublikowano 3 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 jak mam żyć gdy codzienności każdy kęs zbyt gorzko smakuje i nawet usta miodem wypełnione nie zabijają smutku goryczy nie w ustach lecz w sercu uwięzionego kamienia zbyt ciężkiego by go podnieść wyrzucić za siebie jak grosz na szczęście i jak lustro rozbić pamięć zbyt kruchego i niepewnego by odważył się sprzeciwiać Bogu i krwi dalej płynąć zabronił wyzwalając zmysły uwięzione w pułapce wspomnień bez wyjścia jak mam żyć gdy świat zatrzymał dla mnie każde jutro i pojutrze w wczoraj i przedwczoraj każąc szukać sensu a przeszłość już dawno się skończyła i nie przyniesie już więcej na skrzydłach anioła co oczy rozświetla minuta po minucie kilogram szczęścia mi dając na zawsze w kieszeniach aż nadmiar upchanych po brzegi miłością rozrywającą szwy a w nich sama samotność tuli się co dzień do skóry i nie potrafi ogrzać milionów myśli bo sama na chłód dziś jest skazana jak mam żyć gdy w głuszy i pustości nocy nie ty lecz ciemność ze mną śpi i gdy się zbudzę nie oddech lecz ciszę słyszę która zbyt głośno krzycząc spać nie pozwala i mówi do mnie czasem nawet twoim głosem że odchodzisz coraz dalej i za chwilę już na metr nawet nie poczuję jak pięknie pachnie twoja skóra twój głos zbyt odległy już do mnie nie dotrze nawet z daleka choć jeden dźwięk dając stawiając mnie bliżej źródła już resztki wody życie zabrać mi chce myśląc że na pustyni łzami się gasi pragnienie
Rekomendowane odpowiedzi