Yoanna H Opublikowano 26 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 zimna suka z rozłożonymi nogami szuka miłości szczury kręcą się wokół jej kolan ud i bioder spijają chciwie wilgoć smakuje zupełnie jak ta ściekowa wilgoć muszli klozetowej szczury też szukają miłości
Rafał_Leniar Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Ujmę to tak: czasem mam ochotę na bezpośredniość z czyjejś strony. Dzisiaj miałem, więc za to plusik. W wierszu brak wyszukanych metafor, lecz te, które są zastosowane działają i spełniają swój 'obowiązek'. Końcowa pointa mnie wzruszyła ;-) Dobre.
M._Krzywak Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 A dla mnie to takie przesłanie bliskie fanatyzmowi, zaślepieniu i takich podobnych przywarach. Szczur zresztą to też zwierze i naprawde bardzo sympatyczne. Pfe! (dla "wiersza" rzecz jasna)
em bryeye Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 te zwierze polaczki, jakby nie Tu w kanałach, dobra szyderka z tego leje pozdrwiam
Marlett Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ?????????
fr ashka Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 e-e nie chce takich wierszy czytać, nie lubie... pozdr, frr ;)
Marlett Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. j.w. fuu!
Górówka Meduza Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 denerwujący jest ten wiersz ani prostytutka nie szuka miłości u klientów ani klienci nie szukają miłości u prostytutki i o czym tu mowa? pozdr
Górówka Meduza Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ????????? też mnie to zastanawia
em bryeye Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 pojedziesz do pracy, to sie nie spotkamy ..ale zwiedzac, z tym(prostytutka) jak z transparentem mozemy jechac
Marlett Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 ''smakuje zupełnie jak ta ściekowa wilgoć muszli klozetowej'' A kto jej probówał,że o smaku piszesz?
Cmentarny Motyl Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ....pewnie ,,te zwierze polaczki":)
Górówka Meduza Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. albo ja mam jeszcze kaca albo nie kumam ni w ząb pomocy?
Cmentarny Motyl Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. albo ja mam jeszcze kaca albo nie kumam ni w ząb pomocy? ....hihi...pomoc nie Tobie jest potrzebna....:)
Górówka Meduza Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 to mnie pocieszyłeś (łaś) więc skoro ja jestem w stanie używalnym :) to może autor tego komentarza rozwikła swoje zagadki albo podrzuci jakieś klucze bo bardzom ciekawa o co chodzi?
Yoanna H Opublikowano 27 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Dziękuję za wszystkie komentarze, mniej, lub bardziej konstruktywne. Nawiasem mówiąc mnie też zastanawiają te ,,te zwierze polaczki". ;) Apropo kilku rzeczy: *przepraszam sympatyków szczurów, ale wydały mi się ciekawym porównaniem, poprzez stereotypowe skojarzenia z tym zwierzęciem, *nie można generalizować - w końcu prostytutka zostaje nią czasami nie z braku pieniędzy, ale... hm... innych doznań? Może miłości właśnie? A z pewnością klienci dzielą się na pewne grupy i jedna z nich to zapewne mężczyźni, którzy z braku zainteresowania, czy uczucia od swoich żon/partnerek, szukają ich gdzie indziej, *jeśli chodzi o "wilgoć muszli" to jest to metafora... zazwyczaj użwyana w innego typu wierszach, pięknych erotykach (również i w prozie), gdzie poeci nagminnie używają porównań typu: "wilgoć słonej muszli", by określić delikatniej coś bardziej intymnego, na co znamy tylko medyczne, lub wulgarne określenia. Słówka "klozetowej" dodałam, żeby zburzyć ten obraz delikatności, niewinności, niejako - właściwości pierwowzoru. Ale wiadomo to tylko moja autorska inetrpretacja i własny odbiór.
ot i anka Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 nic górnolotnego. oparty na prostych skojarzeniach wulgarny nieco wierszyk (bo tak prowokuje do komentowania:D) nie wiem czy istnieją prostytutki szukające miłości u klientów, kobiety które szukają miłośći sypiają z facetami, ale raczej nie za pieniądze...bo to mi się gryzie, ale moze się mylę.mi się nie podoba, bo nie ma w nim tak naprawdę nic co zatrzymuje, tylko zestawienie prostytutka- muszla klozetowa- szczury...dosłowności są dobre kiedy zaskakują:) tu nie ma tego elementu pozdrawiam
Górówka Meduza Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 prostytutka to kobieta sprzedająca usługi seksualne klientom a nie poszukująca miłości u klientów wiersz jest skiepszczony na starcie od niezrozumienia tematu pzdr
em bryeye Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 od poczatku:wiadomo ze text podoba sie embrye'mu.pozdro autor text topi bezwzgledne wartosci piekna wierszy niektorych autorow(z wiedza z internetu czyli pionkow z szachownic) psss.. polaczki to emigranci czyli szczury w uk (to nic zlego ale niiiieeee)pionki psss.. lepiej nic nie mow bo wybacza sie raz pozniej blizna na twarz powiedz cos blagam cie flygirl
Górówka Meduza Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czy pan lub pani w tej chwili łyka jakieś niedozwolone środki?
Rekomendowane odpowiedzi