adam sosna Opublikowano 22 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 http://www.darzbor.v24.pl/vb/index.php
jacek_sojan Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 ten link to genialny protest-song; zaśpiewasz? czy już śpiewasz? :))); J.S
adam sosna Opublikowano 23 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 genialni są ci co doprowadzili do takiej sytuacji a pomysły typu referendum na Podlasiu zdumiewają tak się składa, że mieszkam aże 350 m od autostrady i wiem że pomysły drogowców są śmieszne a ekolodzy mają wiele racji (nie lubię ich) i rację ma facet, który opowiada o Europie za wielkie pieniądze usiłują naprawiać szkody w środowisku w IV RP (tak zwanej) lekką ręką pod pozorem konieczności usiłuje się wyrzucać nasze pieniądze nas wszystkich nie tylko tych z Augustowa i okolic
jacek_sojan Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 ale u nas ciągle nadmiar błot, a dotkliwy niedobór dróg; jestem za budową, będzie mi bliżej do człowieka, bo szybciej...jedno błoto mniej POLSKIEJ PRZYRODZIE nie zagrozi, przeciwnie - da pracę wielu ludziom tamtych okolic, i uwolni miasto od terroru ciężarówek; J.S
Stefan_Rewiński Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 Jestem od budowy mostów i autostrad. Wiele zbudowałem km. , ale i ekoduktów dla przysłowiowych żab. Przy okazji Rozpudy politycy rozgrywają swoje partie. Niesłusznie ekologami nazywa się protestujących, oni są bliżej polityków, Ekolodzy zawodowi uzgognili to mniejsze zło. Proponowany inny przebieg tej drogi zagraża znacznie większej populacji zwierząt i roślin. Tak było w przypadkach A-2 w Poznaniu (ujęcia wody, Warta, ptaki), A-4 w Krakowie (zabytki), A-4 w Katowicach (ludzie), chcieli żebym budował dalej od miasta, na południe, gdzie są ostatnie przyrodnicze diamenty tego regionu, A-8 we Wrocławiu, gdzie najlepszy ornitolog z UW opracował metodę jak ochronić kropiatkę (wróblowaty), choć nie wie do końca, czy ona tam występuje i zostanie to wykonane, tak jak wymienione okna, gdzie pojawi się więcej niż 60 dcb oraz posadzone dorosłe drzewa. Jutro jadę na weekend samochodem, niestety, Stefan.
adam sosna Opublikowano 23 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 wiem wystarczy spojrzeć na mapę gęstości szlaków komunikacyjnych widac na niej granice zaborów (po 90 prawie latach) ale... co znam z "własnej kieszeni" - zniszczone lasy w dorzeczu Soły owocują gwałtownymi powodziami pod drogi należy przeprowadzić tzw melioracje, które znacznie przyśpieszają spływ wód powierzchniowych do rzek i do morza Polska jest krajem ubogim w wodę obawiam się - bezpowrotnie utracimy wielki zbiornik retencyjny najlepszy, bo naturalny nie chodzi o zwierzęta chodzi o ludzi zapewnimy mieszkańcom Augustowa i okolic dostawy wody z Wisły? skutki będą widoczne po kilku, kilkunastu, nawet kilkudziesięciu latach
adam sosna Opublikowano 23 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 Stefan Rewiński to zawsze jest "polityczne" czy 5 km na północ? czy 5 km na południe? i zdania są zawsze podzielone pewnie najmniej mają do powiedzenia ci, którzy się na tym znają najczęściej bywa tak, że decyzje zapadają wbrew eksperckim radom pamiętam dyskusję tyczącą przebiegu A-4 koronnym argumentem były nie żabki tylko tzw trasa średnicowa - od Katowic do Gliwic, że nigdy nie powstanie A-4 miała być połączeniem miast GOP więc na południe nie mogła być "wyrzucona" po 10 latach jest A-4 prawie w środku miasta i "średnicówka" w środku ktoś kłamał A-4 mogła przejść nz 10 km na południe od Katowic Ciekawym jakie zwierzątka okazały się ważniejsze niż ja i sąsiedzi te 350 m to odległość dzieląca moje mieszkanie od A-4
Rekomendowane odpowiedzi