Lilianna Szymochnik Opublikowano 16 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Z utajonej duszy odbiłem się z dna serca w myśli przeleciała spadającej gwiazdy-zapukała w sercu, do ust w język,temu słowu w litery-w te zapiski, by oddać wyrazom płynące wersy tańczącego rymu. Czas żółwim szedł jakby!..tempem zegarem w kroki ogarnięty w tej monotonii,na blacie twardego stołu w zadumanej ciszy głuchej pisałem białej,to kartki gdzieś z radia słyszałem muzykę kołysankę dźwięku. Byłem w nadzwyczajnym spokoju rzucony z jawy z fali na plaży słonecznej,jak rozbitek wyrzucony,ze statku wszystkie zmysły burzyły i krążyły opaską oczu omacki grała mi strunami krew biła melodiami i nutami z pulsu. Słyszałem wołające glosy,jakieś nieokreślone echa krzyki byłem samotny jakieś wyspie daleki,od swojego mi domu a przecież siedziałem w swoim pokoju kotarą w ciemności gdzie skupiam się najczęściej swojemu,to radym wnętrzu. Tu płodzą się wiersze idące,dla tej-wszak pięknej,to poezji o różnej tematyce w głowie rodzące się z tego i kosmosu, bo tu jestem wszędzie wędrowcem błądzę twórczej myśli szukam jak w hipnozie z orbitami astralnego jakby,to transu. Wena ze mną w tedy się,na randki umawia,pod ramię i chodzi z przekazem Boskiego anioła podpowiada-jakby wszystko uszu przechodzi w myśli,w tedy słowo i piszące pióro same idzie z ręki z nieświadomej siły woli w spontanicznej z telepatii-temu pisaniu.
Rekomendowane odpowiedzi