Monika Konopka Opublikowano 10 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Jest Księżyc, którego oblicza do końca nie poznasz. Są gwiazdy, których blasku nigdy nie doznasz. Jest człowiek, którego życie sens swój zgubiło. Są drogi, na których tyle zła się zdarzyło. Jest myśl, która ludzkie umysły jednoczy. Są słowa, które jeszcze ktoś kiedyś wytoczy. Jest niebo, na które zawsze spoglądać będziesz. Są szczyty, które tylko w snach swych zdobędziesz. Jest ktoś szczególny, kto się jeszcze zjawi. Są oczy, których spojrzenie urzeka, kusi i wabi. Jest pożądanie, które z grzechem pod rękę chodzi. Są zdarzenia, którymi sam szatan dowodzi. I jest też wiara, która daje wytłumaczenie. Ale czy nadejdą czasy, w których znajdziesz swe ukojenie?
Piotr_Jasiński Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Ogólnie ciekawy utwór, gubi go jednak rytmika. Moniko, spróbuj wyrónać wersy a przyznasz że lepiej się go będzie cztać. Plusem jest zastosowanie przeplatających się anafor. Na mój gust wiersz podlegać powinien dalszej obróbce. Pozdrawiam Piotr
zak stanisława Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Na mój gust wiersz podlegać powinien dalszej obróbce. Pozdrawiam Piotr fakt! pozdr ES
Espena_Sway Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 pozbyć się rymów spod Częstochowy, powtórzenia też jakoś mi do gustu nie przypadły. ale 3mam kciuki :) serdecznie Espena :)
blu Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 podoba mi się treść zawarta w tym wierszu.... powiem Ci szczerze że jeśli jeszcze trochę popracujesz nad rymami może być całkiem ciekawie:))))) pozdrowienia:))))
Yasioo Zimiński Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 kochani komentatorzy, nie wiem co się z wami dzieje, ale jesteście zbyt łaskawi;]. przychodzi nowy to trzeba mu troche kopnąć w tyłek, tym bardziej że to nie żaden wiersz a szkoleniowy przykład gniota;)
Tali Maciej Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 1. Brak przestrzeni w wierszu, słowa jakby w tłoku, zdało by się miejsce na oddech 2. Częstochowa niech się schowa http://www.poezja.org/debiuty/viewtopic.php?id=34314 3. Zacytuję tekst piosenki "ale to już było" 4. Kawanaławing inaczej kolokwialne zabiegi słowne 5. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi