Krzysztof Opublikowano 10 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Czym dla was raczej jest wiersz? Myślą, rozmyślaniem, poglądem czy uczuciem, przeżyciem? Czy może wogóle czymś innym? Każdy wypowiada swoje zdanie, tak jak uważa, a nie pcha swego poglądu innym ;) Pozdrawiam
Dominika_Stara Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Dla mnie wiersz jest rozładowaniem emocji , lub poglądem na życie. Zdarzają mi się też inne powody pisania...
BlackSoul Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 to kumulacja słów + mieszanka wyobraźni i przeżyć Jeśli dobrze dobierzemy słowa, wkładając je na odpowiednie miejsce i włożymy pomiędzy przecinki i puste miejsca uczucia otrzymamy wiersz (lepszy lub gorszy) . Pisze się tak o , poprostu lub bo muszę ;) pozdrawiam
Yasioo Zimiński Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 dla mnie wiersz(w szczególności ten na zupce błyskawicznej)jest przydatny kiedy nie mam co jeść poezja nie funkcjonuje bez wiersza, wiersz bez poezji owszem żadne tam to pytanie związane z poezją. pozdrawiam.
teraa Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 wiersz jest rzyganiem na zegary
Yasioo Zimiński Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie rzygaj na elektroniczny, bo zamoknie i przestanie działać
żygająca panna młoda Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Komentarz został usunięty
Yasioo Zimiński Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nawet Żygać nie potrafisz poprawnie przepraszam, że zwracam uwagę - Żuca się w oczy;]
Krzysztof Opublikowano 10 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To w jakimś stopniu doniesienie swoich emocji lub poglądu na życie do ludzi?
Krzysztof Opublikowano 10 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To w pewnym stopniu składanka jak puzzle tylko jeszcze wymaga twórczych porywów i fantazji? To znaczy pisanie możno nazwać pracą? :) A musisz pisać dlaczego? :)
żygająca panna młoda Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Komentarz został usunięty
Krzysztof Opublikowano 10 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To jest obojętne tobie czy otrzyma uznanie, czy jest dobry zdaniem innych? :)
Krzysztof Opublikowano 10 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tylko? :)
Krzysztof Opublikowano 10 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nawet Żygać nie potrafisz poprawnie przepraszam, że zwracam uwagę - Żuca się w oczy;] rzygaj sobie rzygaj każdy kocha tak jak chce do rzygania też się to odnosi ja rzygam tak z czułością to i w wierszach szukasz czułości? :)
'Ivonne' I.W. Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiersz... jest glebia, ktora wychodzi z wnetrza autora. Szczerosc w tworzeniu poezji jest istota, obok ktorej nie mozna przejsc obojetnie;)
Espena_Sway Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 wiersz to potrzeba rozpatrzenia kwestii przy pomocy palców i głowy słowem; zwrócenie uwagi na problem
BlackSoul Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Dokładnie tak :) jedni piszą bo muszą ;) np. odreagować,udowodnić że są w czymś dobrzy,bo kochają to robić itp. Poezja to magia, ukazanie świata w inny dziwaczny,piękny,przerażający,melancholijny,spokojny (...) sposób. Oczywiście że pisanie można nazwać pracą ;) Pracą Twórczą XD Hmmmmm muszę pisać bo kiedy tego nie robię czuję się pusta a kiedy przychodzi wena to nie przelanie jej na papier byłoby głupotą i zabiciem cząstki mnie. To jak zmarnowanie talentu, pieniędzy,władzy.... coś strasznego. pozdrawiam
teraa Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tylko? :) to bardzo wiele
Dorma Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Przez wiersz między innymi wylewam słowa i uczucia, których nie umiałabym pokazać i powiedzieć w normalnej rozmowie i których zazwyczaj w normalnych sytuacjach się nie mówi
Rekomendowane odpowiedzi