'Ivonne' I.W. Opublikowano 9 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Słońce wzeszło dziś po północy Zapaliło wysuszone gałęzie życia Roznieciło pożar Rozedrgało tańcem rozjuszone płomienie Paliło odradzając perspektywy Grało niepamięć Wstał dzień By zażyć siebie od pierwszego
wesoły grabarz Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 rozwija się Pani ale bardzo bardzo powoli ten wiersz jest minimalnie lepszy od poprzednich to mały sukces bo ogólnie dno sorry
Dorma Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgadzam sie z Oyeyem, tyle, że mi puenta się podoba..
MARIUSZ RAKOSKI Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zbyt tkliwe... poza tym, za dużo w tym wierszu zabiegów uczłowieczających ("dzień wstaje", "tańcem rozjuszone płomienie" i etc. ). komuś może się spodobać, czemu nie, ale nie mnie;) Pozdrawiam z życzeniami uwolnienia ducha artysty;)
Dorma Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I Ty to mówisz ? Chyba jesteś z układu :) A co mnie obchodzą inni?!! Mi się poprostu podoba metafora: By zażyć siebie od pierwszego.. I tyle..
Dorma Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I Ty to mówisz ? Chyba jesteś z układu :) A co mnie obchodzą inni?!! Mi się poprostu podoba metafora: By zażyć siebie od pierwszego.. I tyle.. to to jest dla pani metafora ? pani albo brała barbituriany albo jest z układu Ty przed chwią pisałeś mi, że mam pisac jak wszyscy.. To Ty jesteś z układu
Daniel Piaszczyk Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Witam. Nie sledze drogi rozwoju - obiektywnie dzisiaj dla mnie: grafomania. Pozdrawiam
Tali Maciej Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. grafomania i tu się zgodzę w 100% pozdrawiam
'Ivonne' I.W. Opublikowano 10 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Doprawdy? Ojejjjju;)
'Ivonne' I.W. Opublikowano 10 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. grafomania i tu się zgodzę w 100% pozdrawiam Drodzy Panowie... no nic. Jedno tylko rzec zechce: Uzasadnienie dopiszcie do opinii, uzasadnienie. Wszak bez niego, jest to tylko sucha nota, nie zaslugujaca na miano komentarza. Pozdrawiam rowniez:)
'Ivonne' I.W. Opublikowano 10 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Milo, ze Ci sie podoba. Dziekuje;)
'Ivonne' I.W. Opublikowano 10 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No coz... mowi sie trudno i zyje sie dalej, dalej, dalej... ;-)
'Ivonne' I.W. Opublikowano 10 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ech... Westchnac mi trzeba Odsunac zbedne slowa na bok Skwituje panskie slowa jedynie usmiechem:)
żygająca panna młoda Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Komentarz został usunięty
'Ivonne' I.W. Opublikowano 11 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ufff...
Oxyvia Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Podoba mi się. Tak, dla mnie to jest niezłe. Oryginalne metafory dla wyrażenia - jak rozumiem - jakiejś ogromnej ekscytacji (złej czy dobrej?), poruszenia czymś, co w tym dniu ma się wydarzyć, a co ma związek z przeszłością (spotkanie z dawną, wielką miłością?). Dobrze napisane. Pozdrawiam.
M._Krzywak Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 No, metafory są mega oryginalne, koszmarnie to napisane na pewno. Ech, a miałem się nie wpisywac... Oxyvio - a ile metafor jest w tym tekście???
Oxyvia Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Naliczyłam co najmniej 9. Poza tym cały wiersz jest jedną spójną metaforą, jak przystało na niezły wiersz. Mnie tam się podoba.
M._Krzywak Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hm, ja mniej. Proszę wymienic w takim razie, bom może ślepy :)
Dotyk Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 "wysuszone gałężie życia" oraz "Rozedrgało tańcem rozjuszone płomienie Paliło odradzając perspektywy" skrzywdzily ten tekst. wrażenia nie mogła poprawić jako taka końcówka
Rekomendowane odpowiedzi