Polonia Abaddon Opublikowano 7 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Po całym pokoju Śmigają ciche brzęki Drobnych dzwonków i cymbałów Jak roztańczone świetlne zajączki Potem głośno podzwaniają Kolorowe neony Nocnego miasta Przetykasz muzykę Raz światłem, a raz cieniem Raz mnie skąpiesz w pełnym słońcu, Raz unurzasz w gęstym mroku Ta muzyka fruwa w powietrzu Odbija się od Nieba i Ziemi Rozbrzmiewa sumą setek ech Które splatasz wielką symfonię Ta muzyka pada jak deszcz Jest utkana z kropel dźwięków Jowiszu Rozrywasz chmury Oślepiającymi grzmotami Gitary elektrycznej Do tej muzyki wkradają się Nielegalni imigranci Z całego świata Babelujący W całkowitej harmonii Raz koisz mi zmysły, Raz siejesz mi w duszy Namiętność i wzruszenie Twoja muzyka jest Niczym pocałunek Roztaczasz mi Przed mlecznobiałymi oczyma Obrazy rurowego świata
Polonia Abaddon Opublikowano 9 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Dla tych, co nie skapowali - była to próba opisania werbalnie muzyki Mike'a Oldfielda, a generalnie hołd dla tego wielkiego artysty. Jeśli go nie znacie - to gorąco polecam.
Montmartre Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Bardzo jestem ciekawa czy inspiruje Cie jakis poeta? Znam muzyke Oltfilda i we mnie wzbudza inne emocje i gdyby nie ten podpis to z pewnoscia spodobalby mi sie twoj wiersz , ale jestem przeciwna wystawianiu komentarzy przez autora, piszesz dla ludzi i pozwol im samym na interpretacje i wrazenia.
Rekomendowane odpowiedzi