Jacek_Suchowicz Opublikowano 6 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Obłokiem marzeń Cię zamknęłam W miejscu gdzie tylko świeci księżyc. Jeżdżąc po świecie wpadasz nieraz, A ja się czuję tak pomiędzy Domem i dziećmi rozwieszona, Zamknięta drzwiami, firankami, Kaszką psychicznie rozklejona, Odwirowana. Lecz czasami Tęsknię do zwykłej ciepłej chwili, Opłatkiem czasu przełamanej. Gdy się zatrzymasz i najmilej Powiesz: Najsłodsze me kochanie!
Jacek_Suchowicz Opublikowano 6 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 a wiersz powstał: w poczekalni u lekarza chwile płyną dosyć ciężko ludzie o posępnych twarzach siedzą cicho i się męczą a tu młoda mama wchodzi z dwojgiem dzieci takich małych jedno już zaczyna chodzić drugie chowa się – nieśmiałe nawet mówi pierwsze słowa mama pani amu lolo za to mama jest rozmowna ale smutek sieje w koło sama z dziećmi mąż wyjechał nawet z nikim porozmawiać smutne święta nie powrócił jest ponuro co tu gadać bo cóż z tego że zarobi kasa chłopa nie zastąpi a ja wszedłem w jej psychikę i wiersz powstał - tak niechcący ps. dziękuję Eugenowi De za korektę w warsztacie
Messalin_Nagietka Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 w życiu - tęsknota może zamotać więcej niż szczęście więc myślmy częściej o bliskich niźli ile nam bliźni winien czy płaci i koniec na tym z ukłonikiem i pozdrówką MN ps. to tylko taka myśl dodatkowa mi wyszła Jacku, pozdrawiam
zak stanisława Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 pogratulować wrażliwości i wiersza. ES
Stefan_Rewiński Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Fajny Jacku, tylko ostatni wers zgrzyta jakoś.
M._Krzywak Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Pierwszy i ostatni wers - pod walec. Reszta jest Jackowodobra. Pozdrawiam. PS - akurat zastanawialiśmy się, czy mogą byc małe dzieci. Ja uważam, że dzieci to dzieci, są małe - no chyba że chodzi tylko o wzrost.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 6 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oj ta tęsknota owszem i mota a ludzie z klasą jadą za kasą pozdrawiam Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 6 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stasiu to obserwacja a czy wrażliwa? W poczekalni jesteśmy w jakiś sposób anonimowi i wyrzucamy co boli dawniej w maglu Pozdrawiam Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 6 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. poprawiłem dziekuję - miałem kilka pomysłów i jak zwykle wybrałem najgorszy Pozdrawiam Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 6 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Michale co w pierwszym??? Pozdrawiam Jacek PS. - są małe dzieci i duże dzieci. Duże dzieci to my bo tylko One dojrzewają swoim macierzyństwem, a my nigdy nie zrozumiemy............. ech
Messalin_Nagietka Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oj ta tęsknota owszem i mota a ludzie z klasą jadą za kasą pozdrawiam Jacek za pieniędzmi, pracą a Jacek i Ja co? z ukłonikiem i pozdrówką MN ps. przypomniał mi się wierszyk o zbieraczasz pana Mieczysława Stusińskiego, hi bodajże bylo coś takiego: "co zbiera Innocenty? ino centy."
Jacek_Suchowicz Opublikowano 6 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie jesteś na bieżąco; za kasą, a do dziś w sklepie był renament w cukierni poroś o tuzin ciastek to zobaczysz co będzie? pozdrawiam Jacek
Messalin_Nagietka Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie jesteś na bieżąco; za kasą, a do dziś w sklepie był renament w cukierni poroś o tuzin ciastek to zobaczysz co będzie? pozdrawiam Jacek na bieżąco, no, niestety nigdy nie jest dla poeTy za pochwałkę z ukłonikiem przeprosiny z ciastek likiem a w ogóle i w szczególe, czy można coś tam kupić "lik"? z ukłonikiem i pozdrówką MN ps. sorka no z bieżącą to ja tylko wodą jestem ale postaram się, choć już dziś w mej mieścinie na zakupy zbyt późno
Eugen De Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A co ja takiego przy tym wierszu robiłem? Czytam go po raz pierwszy teraz???
Jacek_Suchowicz Opublikowano 6 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przy tym to nic ale tym powyżej ten jest tylko komentarzem, wyjaśnieniem dlaczego piszę jako ona pozdrawiam Jacek
M._Krzywak Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Obłokiem marzeń Cię zamknęłam 1. "Obłok" jest zbyt zwiewny, żeby pełnił jakąkolwiek funkcję niewoli 2. Podmiot zamyka nim - czy "obłok marzeń" wygląda jak klucz? 3. sam związek - "obłok marzeń" jest błędny. jeżeli jest to metafora - to tylko katachreza 4. "Cię" - niby można, ale "ciebie" jest jednak ładniejsze (nawet pomijając "ę" w "zamknęłam")
Jacek_Suchowicz Opublikowano 6 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Michale! to niewola zwiewna - utopia. czasem przychodzi inna myśl: co on tam wyrabia (dlaczego nie wrócił, może nie chiał) ale pieniążki przysłyła, dzwoni to najważniejsze - znaczy że kocha a prawda jak znam życie zdarza się, że wygląda inaczej
kyo Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 szkoda że pan tego 50 lat temu nie napisal, moze by sie przyjelo. nie rusza, same starte szlaki. pozdro
Messalin_Nagietka Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 50 lat temu to Jacek S. zostałby postawiony w stan oskarżenia za zdradę ludowego państwa polskiego - rok 1957, no może byłaby odwilż, zależy czy poetów puszczali, czy nie, stąd też nie bronię, jeno histori trza było się dukać a nie sypać fifties z ukłonikiem i pozdrówką MN ps. ktoś kiedyś napisał, że poetą się jest jak się dotrwa do piędziesiątki pisząc
Marlett Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 ''mym''-zmieniłabym na ''moim''. Ciepły klimat.Bardzo podoba się druga strofa. PozdrawiaM.
Rekomendowane odpowiedzi