Jaro Sław Opublikowano 3 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Weź flet przyjaciółko ma Albo raczej zanuć tę pieśń Co nad łąkami o wieczornej porze Nucą szare mgły Zziębnięte w tułaczce i chłodzie zachodu Zanuć i obudź duszę która drzemie Spowita w ciszę Jak kalekie brzozy na torfowisku... Zaśpiewaj... I niech słowa nie znaczą więcej Niż znaczyć potrafią A serce niech nie słucha tego co szepce Wyobraźnia A melodia niech dotrze ku rozdartym snom I pomoże im żyć Jak trawom Pod kroplami wieczornego deszczu Po upalnym dniu...
Messalin_Nagietka Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 chcę być trawą z ukłonikiem i pozdrówką MN
Stefan_Rewiński Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Milutki ten wiersz. Pozdrawiam.
Oxyvia Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Lubię ładne, miłe wiersze o przyrodzie. Jeśli jeszcze są odrobinkę ckliwe... Pozdrawiam.
Xylomena Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Bardzo chciałam Cię pochwalić... Przeczytałam kilka Twoich wierszy w tym celu i tylko utwierdzam się w przekonaniu, że nie masz słuchu. Po co Ci te wiersze? Pisz prozę - odważ się, a zobaczysz, że wypadniesz doskonale!
Rekomendowane odpowiedzi