Stanisław Kamykowski Opublikowano 20 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 zamknij oczy maleńka zacznij płakać niechaj łzy wypełnią nasz czas utopmy więc dni kiedy słońce chce spać księżyc marzenia w cieniu skrył zamknij oczy maleńka zgaśmy światło wśród gwiazd niechaj bez nas świat kręci się
Stanisław Kamykowski Opublikowano 20 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 pewnie zalatuje banałem... no cóż, chodził mi ostatnio dość często po głowie, a że swoje przeleżakował w szufladzie... mam nadzieję, że teraz się odczepi
slawomir_zeromski Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 wyciąłbym 3 pierwsze wersy i ostatni a poza tymi 3 wersami na początku i ostatnim - jest przepięknie [url]http://liryki.pl/[/url]
Panna Cogito Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 bosz...skoro wiesz ,że zalatuje banałem to po co wystawiasz...?! ta maleńka brzmi co najmniej cwaniacko.....nie lubie takich zwrotów w wierszach , dobre to było w renesansie może... pozdrawiam
piotr mały Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 a cóż złego w słowie ,,maleńka''.Czym ono się różni od aniołka ,skarbie ,ukochanej itp ważne jest ,że jest prosto,zrozumiale i z pewnością napisane od ,,serca'' a za to tylko należy się pochwała. to jest oczywiście tylko moje zdanie i inni mają prawo się z tym nie zgadzać.Dla mnie jednak takie wiersze,proste są czymś wyjątkowym gdyż gołym okiem można zauważyć ,że są czymś prawdziwym a nie kłamstwem pod publikę,pięknym,wyszukanym ale jednak kłamstwem! pozdrawiam
Panna Cogito Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. właśnie niczym się nie różnią , wszystkie z jednego pudełka.DObre były w trenach Kochanowskiego.I tyle ! pozdrawiam ps.zresztą to jeszcze zależy od tego jak dobry jest wiersz- a ten na dodatek nie jest dobry
Stanisław Kamykowski Opublikowano 21 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 slawomirze_zeromski-raczej nie będę go podcinał, ale i tak dzięki za wizytę Panna Cogito-"mam nadzieję, że teraz się odczepi" po to, tylko i wyłącznie... piotrze mały-chyba pierwszy raz się z tobą zetknąłem na forum, więc tym milej, że mnie z lekka bronisz dzie wuszko-nie wiem czy jest wart poprawiania, ale z tą maleńkością to chyba kwestia uczulenia, na to co jets w jakiś sposób wtórne
ot i anka Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie lubię takiego sposobu pisania, takie małe a przegadane i wzniosłe jak niewiemco:P no ale jeśli to terapeutycznie- niech się odczepi;) pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi