Karol Samsel Opublikowano 17 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 na krakowskim przedmieściu uśmiechnięta koreanka sprzedaje pod mickiewiczem gorącą czekoladę szast prast w siedmiu empikach brakuje prądu ucisk powietrza motyle giną po wejściu w atmosferę antoni strzał w głowę władysław gazy łzawiące mieczysław brzuch ryszard szyja i pocisk obawiam się że stracę głos nie proszę pani to nie omdlenie za dużo palę płuca oskrzela w stanie rozpadu w niejakiej desperacji twarz której na imię upozorowane samobójstwo oko o nazwisku sprawców nie wykryto wdeptują mnie w chodnik kryją świętą anną chowają na moment przed inwazją czołgów 16.12.2006r.
Espena_Sway Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Karolku, lubię Twoje pisanie. prozowato, tym razem bez interpunkcji, co poszerza horyzonty i zwiększa płynność odbioru. dla mnie na + serdeczności EspenaKarolina :) P.S. jeszcze jedno pytanie, fraza 'kryją świętą anną' w jakim znaczeniu? chodzi o ukrywanie za górą?
Karol Samsel Opublikowano 18 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Bardzo dziękuję, Espenko:). [quote]P.S. jeszcze jedno pytanie, fraza 'kryją świętą anną' w jakim znaczeniu? chodzi o ukrywanie za górą? To taki zaangażowany warszawski wiersz - jest i Krakowskie Przedmieście, i pomnik Mickiewicza. W tych okolicznościach - pisząc 'kryją świętą anną', miałem na myśli kościół Świętej Anny nieopodal Placu Zamkowego. Pomysł na tekst powstał po obejrzeniu plenerowej wystawy: "Ofiary stanu wojennego" zlokalizowanej właśnie w okolicach tego kościoła. Ślę serdeczności.
Rekomendowane odpowiedzi