Tomek Poświatowski Opublikowano 11 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Bajka W łupinie orzecha Leżała Królewna Chuda, mizerna, Różowa i zwiewna. Twarz miała bladą I blade oczy. - Czego się boisz? - Boję się nocy Boję się snu, Który powraca Ktoś umiera, Ktoś odchodzi I nigdy nie wraca Samotne zimy I długie lata. Nieznane domy Nieprzyjazne ogrody.... - Królewno uważaj Bo wpadniesz do wody! To tylko życie ci się śniło. - Życie...! To dobrze, że już się skończyło....
nie ma Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Życie potrafi być brutalne: zabierając wszystkich ludzi wokół, sprawia nam ból. Życie potrafi być jednak piękne. Ktoś, kto się go boi, nigdy nie będzie potrafił żyć. Chowając się w skorupie, nie będzie potrafił pokochać życia. Tak samo, jak twoja królewna...
asiula 17 Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 życie potrafi dać nam w kość.. wiem że nie można się załamywać ale czasem jest naprawdę ciężko.. coś o tym wiem.. bardzo podoba mi się Twój wiersz.. masz już fankę ;p pozdro
Polonia Abaddon Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 Gdy natrafiłam na tą "różową i zwiewną", to nie byłam pewna, czego oczekiwać. Ale Twój wiersz okazał się naprawdę dobry! Gratuluję, choć oczywiście było parę troszeńkę niezręcznych rymów jak wspomniana "zwiewna" i te "nieprzyjazne ogrody-wpadniesz do wody", ale skoro Gałczyńskiemu uchodzą "humorki-parasolki" i "Rozmowę liryczną" drukują bezwstydnie w podręcznikach szkolnych, to tymbardziej nie przeszkadzają mi takie drobne mankamenty u Ciebie.
A. Gacek Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 Tak wiersz jest naprawde dobry. Pozostawia cos w moich myślach..Królewna, ogrody...i piętno cierpienia, które jest nad kazdym żyjącym człowiekiem. Gratuluje:-)
Eleonore High Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Bardzo podoba mi sie Twoj surrealistyczny swiat i klimat wiersza :) licze na wiecej :) Tak czytam i dochodze do wniosku ze moze zamiast " nieprzyjazne ogrody" lepiej pasowaloby "wrogie ogrody" ? jakos 'nieprzyjazne' nie bardzo mi pasuje... wybija z rytmu. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi