Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Boisz się?
tak
Wszyscy tu są, a ty boisz się, jak dawniej?
nie
wszyscy tu są
dlatego boję się jak dawniej

Śpisz?
tak
Nie kłam, przecież mówisz do mnie.
nie
to ty śpisz
i mówisz przez sen

Opublikowano

Może jakby przed "śpisz?" zrobić odstęp.
Dobry, pomysłowy, zakręcony tekst,
podoba mi się, ja bym nic nie zmieniał,
może nawet ten odstęp nie potrzebny.

Niezła jest ta puenta!
Ale tytułu nie mogę rozgryźć,
wpisałem to do wyszukiwarki,
ale tylko R.E.M mi wychodzi hehe.

Pozdrawiam

Opublikowano

Dzięki za dobre słowo i sugestię z wiązaną ze "Śpisz?". Sam nie wiem...
Początkowo podzieliłem to jakby na dwie części w celu uzyskania pauzy, odległości w czasie (tak, jak poniżej),ale później doszedłem do wniosku, że to niepotrzebne... chociaż...
A propos REM - nie sądzę, żebyś nie wiedział - wiesz na pewno, zajrzyj tutaj: http://pl.wikipedia.org/wiki/Rapid_Eye_Movement
Pozdrawiam.

Boisz się?
tak
Wszyscy tu są, a ty boisz się, jak dawniej?
nie
wszyscy tu są
dlatego boję się jak dawniej

Śpisz?
tak
Nie kłam, przecież mówisz do mnie.
nie
to ty śpisz
i mówisz przez sen

Opublikowano

Sen i hipnoza jest jak dotychczas jedyną "zdrową" [i niekaralną... jak na razie :)] formą "odjazdu" w przeszłość, przyszłość... i każdy inny wymiar i jak dotąd ciągle nie wyjaśnioną. Nie jestem pierwszy Stasiu :) - dzięki za komentarz. Pozdrawiam.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• On być może obiecywał poprawę, faktycznie mogło tak być, takie słowa padają tutaj zawsze i wszędzie oraz z każdych ust, ale właściwie to chodził do baru tylko się zaprawić. I lądował tam wśród podobnych sobie doświadczeniami spadochroniarzy. Czy to prawda, czy kłamstwo, czy jakaś inna terminologiczna cholera go tam zaprowadzała, cóż, tego nie wiem. I nie miałem jak go zapytać. Na różne światowe ideologie odpowiadał ideologią kieliszka, a właściwie – żeby być precyzyjnym – ideologią kufla. Wiadomo ideologia jak ideologia miesza tylko i gmatwa w bani. Żadna nie pasuje w sposób absolutny i idealny do istoty człowieczeństwa – zdaje się. Pora już kończyć niniejszą opowieść albowiem czegokolwiek narrator by o nim nie napisał jest tylko małą, wredną i złośliwą pliszką.   Warszawa – Stegny, 26.02.2025r.
    • @Dekaos Dondi

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Też sprawdzam codziennie swoje, czasem jest luźna :)
    • wiesz, przed zaklęciem chyba trzeba pomieszać kilka czarnych rzeczy, z nich najważniejsza to charakter posiadam taki, sza, sekrecik   następnie fisia, znaczy kota, takiego jakie mają ale, to nie jest wszystko, dom na nóżce kurzym pazurem, piszmy dalej   i jeszcze północ jak atrament, bo o tej wstają duchy wieszcze, * no i się stało, pozmieniałam skryte uczucia - w głupie wiersze  
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Witaj - dziękuje za owe cząstki i plusik -                                                                           Pzdr.uśmiechem.   @Rafael Marius - @Domysły Monika - dziękuje uśmiechem - 
    • @Łukasz Jasiński odnowa w duchu świętym może cos ci przesłać. Żadne religie, sekty ci tego nie dadzą. Takie głupotki to są wszystkie, kizi mizi z bazi:) 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...