Henryk_Jakowiec Opublikowano 3 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Powiem krótko, bez przechwałek właśnie strzelił mi kawałek czyli mówiąc między nami jestem gościem z tysiącami bowiem drugi wnet zaczynam gdyż na szali się przeginam przywołując twórczą wenę by zechciała wejść na scenę.
Waldemar Talar Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Henryku tysiączka bardzo gratuluje i życzę niech ten drugi też owocuje takim limerykiem jak ten pierwszy w którego pisaniu jesteś najlepszy. Waldemar
Beenie M Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 zatem śpieszę z życzeniami kosz z kwiatami w załączeniu w koszu prezent oraz kartka: „Żyj nam sto lat Drogi Heniu” co w prezencie zapytacie? złote krople w butli szklanej żeby wena wiecznie trwała plotąc myśli rymowane
Henryk_Jakowiec Opublikowano 3 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 U Ciebie także już trzy dziewiątki więc mały kroczek masz do tysiąca i pewnie dzisiaj też go przekroczysz bo chyba jeszcze nie jesteś śpiąca?
Henryk_Jakowiec Opublikowano 3 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Coś się kopią te cyferki pewnie wina to usterki, że się nieraz powtarzają no a potem zanikają. Gdy poprzedni wiersz pisałem (to realia a nie sny) w rzędzie stały trzy dziewiątki - tak, dziewiątki były trzy. A gdy przyszło go zapisać to się nagle okazało, że dziewiątki odfrunęły i się tysiąc ukazało.
Beenie M Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 to Ci heca niebywała gdybyś nie rzekł mi to dzisiaj pewnie moment bym przespała jak ta w gawrze gruba misia tysiąc stuknął nie wiem kiedy co nie znaczy żem poeta czasem uda się coś sklecić chęci są lecz głowa nie ta
Henryk_Jakowiec Opublikowano 4 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Właśnie?! Kim, że jest poeta skoro każdy się zarzeka, że nim nie jest chociaż tworzy i do marzeń się ucieka. A poezja to marzenia zapisane w strofach wierszy tylko skoro wszyscy milczą ja poproszę o głos pierwszy. Może będę samozwańcem albo i uzurpatorem ale skoro wiersz stworzyłem trzeba nazwać mnie autorem. Autor wiersza to poeta a czy dobry czy mizerny to osądzą czytelnicy on powinien zostać bierny. Nie przechwalać się lecz pisać gdy takowe powołanie czuje w sobie i gdy radość sprawia jemu to pisanie.
zak stanisława Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 jakże wielką radość sprawia mi pisanie chciałam raczej rzeknąć,że dopisywanie do himery i limery i wszystkich ...ków wymyślanych ,sympatycznych naszych wierszyków
Henryk_Jakowiec Opublikowano 4 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 A więc witam w naszym gronie tu gdzie każdy chęcią płonie i zabawne wierszowanki wstawia stając jakby w szranki gdzie zaczyna się wymiana pani z panią, z panią pana a my śledząc te ich rymy też wesoło się bawimy.
HAYQ Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Ja się Heniu nie dziwuję, Że Ci licznik tak pracuje, Bo (jak rzekłby Imć Zagłoba) To oleum - nie wątroba Twój mechanizm tak smaruje. Bo, gdy słowem przesiąknięta Jest z oleum myśl zaklęta, To i wers się lepiej czyta I w umyśle bardziej świta, Gdy zabawna kończy pointa. I choć to nie pierwszy robię, Życzę wierszy 1.000.000 Tobie, A nam towarzystwa Twego, Byś wciąż tworzył... nam - kolego I żył w szczęściu, a chorobie... Ulżył zdrowiem w jej fatydze Grając zawsze w I-szej lidze. :)
Ena Ane Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Nasz dzielny Henryk Ma sprawny gibki język. Wciąż pomysłem swym zachwyca I różowi żeńskie lica.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 4 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Może ze mnie taki świntuch co rumieni paniom lica lecz to o czym ja tu piszę to nie jedna zna dziewica. I choć język jeszcze gibki lecz wiekowo bardzo stary więc omiata powierzchownie omijając wszelkie szpary. A ten pąs na Twojej twarzy jest oznaką zdrowotności i zaświadcza wszem i wobec żeś dziewucha z krwi i kości.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 4 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Skoro ze mnie taki wyga po cóż że mi I-sza liga? Czas zakrzyknąć chyba śmiało do światowej by się zdało! A oleum vel oliwa nie umywa się do piwa bo to właśnie piwo złote topi we mnie tę głupotę która w piwie zatopiona gdzieś tam na dnie cicho kona przez co myśli pozytywne chociaż mają cechy piwne są nad wyraz wstrzemięźliwe, niebanalne i prawdziwe a to na co spoglądają to na trzeźwo oceniają.
HAYQ Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zawołany z Ciebie skryba i nie darmo przytoczyłem Onufrego postać - chyba... wiele się nie pomyliłem? Zaraz poślę Ci beczułki, dębowego cztery sztuki. Już zasiadam... do dwukółki, jeno schowam łuki w juki.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 9 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Chyba Ci się ta dwukółka gdzieś po drodze rozkraczyła bo choć czekam na rogatkach jeszcze się nie przytoczyła. W takim razie już zaniechaj a ja zejdę z posterunku i skieruję do gospody by się napić tego trunku. Bowiem przez tą abstynencję co poniekąd wymuszona z braku piwa coś tak jakby moja wena nadwątlona. Lecz broń boże, żaden ogień nie zagroził mej twórczości lecz brak piwa w organizmie doprowadził mnie do złości. A że bliski wyczerpania no bo ile tak bez picia strzelę sobie kilka piwek i powróci chęć do życia.
Rekomendowane odpowiedzi