Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja w tę liczbę coś nie wierzę
jakby tak policzył szczerze
pewnie inna by powstała
jak seks lubi - też nie mała

może marzył se biedaczek
a na jawie jest inaczej
ten co z seksem ma problemy
opowiada takie ściemy

Opublikowano

Wiem, że były to przechwałki
kogoś kto jest kobieciarzem
z bardzo bujną wyobraźnią
a do tego także łgarzem.

Nawet gdyby ujął tysiąc
to nawiązka i tak duża
lecz mnie tylko to rozbawia
choć się może inny wkurza.

Dla mnie jeden to jest dużo
gdy uczciwie akt spełniony
a do tego kiedy jeszcze
widzę radość w oczach żony.

Z tego widać żem rzetelny,
skromny oraz pracowity
a to sposób jest na życie
i na wdzięczność mej kobity.

Opublikowano

dobrze wiemy że man z klasą
nie bajdurzy o alkowie
a co czyni tam z kobitką
kto dorosły se dopowie

ten co chwali się mistrzostwem
w sprawach seksu zwykle kłamie
to partnerka go oceni
niech zapomni o reklamie

Opublikowano

Po co komu tu reklama
kiedy raczej czyny skrywać
jest chwalebnym i rozsądnym
a nie nimi pobrzękiwać.

Po co komu wiedzieć o tym
z kim i kiedy oraz po co
i czy było to o świcie
czy też może ciemną nocą.

A partnerzy sami wiedzą
jak to było z igraszkami
oraz czy się szczytowało
i leciało nad chmurami.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Roma PL szuka kontaktu — z dawnym sobą, z bliskimi, z czymś większym. Modlitwę do chmur i gniew na deszcz rozumiem jak jakieś emocjonalne napięcie i zagubienie. Proste „znajdź mnie” odczytuję jako wyraz samotności i pragnienia bycia zauważonym.   Pozdrawiam
    • Złotą lektykę czterech mężczyzn niesie, człowiek  ubrany w biel z niej wysiada.    Złoty powóz zajechał, przez sześć koni ciągniony, ten sam mężczyzna nim przyjechał.   Cztery skrzynie złotych monet przyniesiono, mężczyzna je rozrzuca  niczym ziarno na pole.   Czterech przywódców się spotkało rozmawiają bardzo długo, każdy chce być liderem.    Wszyscy jednego Boga swoim ogłosili razem modlić się będą.   Ludzie na polu zboże zbierają przy blasku słońca w samo południe ciężkie worki noszą.   Nikt już nie zazna głodu podadzą sobie ręce i będą tańczyć na łące niebieskie kwiaty zbierają.    Po latach sporów porozumienie zawarli wszyscy idą razem te same symbole religijne niosą. 
    • @Naram-sin to jest kontynuacja od wczorajszego wiersza Smak, taka seria, raz banalna, raz poważna:)
    • Pierwszy jest dla mnie jak zjedzenie naraz całej bombonierki.   Drugi o wiele lepszy, bo mniej tam naupychane śliczności. Kok kojarzy się ze słusznym wiekiem (babuniowym), a siłę można czerpać z doświadczenia, z życia, którym podmiotka nieustannie się cieszy. Pomimo upływu czasu i konieczności zapewnienia sobie w pewnym momencie - bezpieczeństwa,, komfortu i stabilności, w głębi siebie zachowuje duchową dziewczęcość. Białe płatki, bibułka z  pierwszych dwóch linijek przywodzą na myśl obraz młodziutkiej panny marzącej o pierwszej miłości, może piszącej pierwsze listy, może zapisującej pierwsze kartki w sztambuchu. Wyszła zgrabna konfrontacja tej w koku z tą od płatków.
    • @andreas  :)) Fajnie, Słonecznej niedzieli :) @Dominika Moon Aż tak? Dziękuję :)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...