rutyna Opublikowano 2 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zawisła na gałęzi Jestem jabłkiem, czerwieniejącym powoli Dojrzewam do bolesnego upadku, aby przeturlać się przez morze zieleni i trafić do Twojej dłoni. Oczyszczona, ukradkiem wkradnę się w Twoje usta kusząc smakiem. Nadgryziona, stanę się częścią Ciebie a Ty moim sensem, przyczyną, dla której upadłam.
M._Krzywak Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Używanie zaimków osobowych może stac się rutyną. Co więcej - nadużywanie wciąż tych samych zaimkow osobowych w tak krótkim tekście sprawia, że zostaje mi po lekturze - jestem twoja, twoja, twoja - a co gorsze - mówi to do mnie jabłko. Pozdrawiam.
Beenie M Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Coś fajnego jest w tej historii jabłka, mnie nawet te zaimki nie przeszadzają w czytaniu pozdrawiam serdecznie
egzegeta Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Wiersz podoba mi się a zwłaszcza "przebiegłość" tego jabłka. Jednak pozwoliłem sobie na wersję wg mnie: jestem jabłkiem z rumieńcem dojrzewającym do bolesnego upadku by poturlać się po ziemi trafić do twojej dłoni oczyszczona ukradkiem wkradnę się w Twoje usta kusząc smakiem Nadgryziona stanę się częścią Ciebie ty moim sensem przyczyną dla której upadłam Pozdrawiam serdecznie
Gość Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 no nic mi się nie podoba ani w warstwie jezykowej ani w tresic- tak mi się nasuwa, że a co mnie to obchodzi- to znak, że nie dobrze. pozdr.
Nata_Kruk Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Naprawdę dobry pomysł... ale uwagi Michała sluszne, on wie, co pisze. Pozdrawiam... :)
Veronique Sijka Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 "stanę się częścią Ciebie a Ty moim sensem, przyczyną, dla której upadłam. " zbyt wiele patosu w zakończeniu względem całości- mi sie nie podoba pozdrawiam v.
Rekomendowane odpowiedzi