Lady_Supay Opublikowano 23 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Z fusów przepowiadasz jutro na swoją korzyść. Kreślisz floresy przy rzymskim uchu. Pamiętasz? Przywieźliśmy ją z niebiańskiej podróży, później już było gorzej. Grzebiesz w samotności, jakby nic nie istniało. A przecież jestem w swobodzie wieczoru, czekam na dobrą wróżbę, na przyszłość. Chwila przeciąga się leniwie, jak kot u stóp – mrużysz oczy. Wiesz, że jesteście do siebie podobni? Tylko, że on ma siedem żyć, a ja mam tylko ciebie. Tak smutno, kiedy wieczorami muszę umierać.
egzegeta Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Z fusów przepowiadasz jutro --- czy to ważne że po kawie, może być po herbacie na swoją korzyść. Kreślisz ---- wiadomo że wprawną dłonią, chyba że ustami - też malują floresy przy rzymskim uchu. Pamiętasz? Przywieźliśmy ją niebiańskiej podróży,------- czy napewno "ją" a może "je" później już było gorzej. Grzebiesz w samotności, jakby nic ---"tak" usunąłem, choć i ta samotność mi jakoś ...:( nie istniało. A przecież jestem ------- "A przecież jestem" bez dodatków bardziej wymowne otulona nutą ---------- zapachową wieczór przy mnie,czekam na dobrą wróżbę, na przyszłość. Chwila przeciąga się leniwie, jak kot u twoich stóp – mrużysz oczy. Jesteście do siebie podobni. Tylko, że on ma siedem żyć, a ty masz moje tylko jedno. ---zmieniłem,gdyż porównujesz kota z nim.Więc trzeba też o nim Tak smutno, kiedy wieczorami muszę umierać. ========================================== Wersja tej "refleksji pożądliwej" wg mnie pozwoliłem sobie na małe zmiany, bo źdźbło u Kogoś lepiej widzę niż belkę u siebie :)))) No i oczywiście pozdrawiam Ciebie Lady
M._Krzywak Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Zamiast grzebac - z przyjemnością skomentuje przy wydaniu - na co bym jednak zwrócił uwagę - zalew zaimków osobowych, szczególnie pod koniec. Pozdrawiam.
Lady_Supay Opublikowano 23 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 egzegeto, dziękuję za wnikliwe przeczytanie i rozbiór na czynniki pierwsze. ;) Skorzystałam z niektórych rad, ale część własną zostawiłam. :) "ją" czyli filiżankę.;) Michale, utwór pewnie jeszcze podojrzewa i poprzerabia się kilkukrotnie, więc masz czas. :) Dzięki za słówko. Słonka!
egzegeta Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. moim zdaniem teraz o wiele lepiej. Miło mi:)
Lady_Supay Opublikowano 23 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Warsztat jest po to, żeby pomagać, a głupcem jest ten, kto nie słucha. ;) Czasami jestem głupcem, ale częściej słucham. ;)
Stefan_Rewiński Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 Czy nie powinno być: "z niebiańskiej"?
Lady_Supay Opublikowano 24 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 Masz rację, Stefanie, powinno - poprawiłam. Dziękuję ślicznie.
Rekomendowane odpowiedzi