Toni_Morrison Opublikowano 22 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Ciepło rodzi ciepło Płynna nadzieja na wyproszenie zimnego samocienia iluzja spokoju imitacja tłumu ilustracja kroku określone wahanie oddechu Przez ciepło nie dające poczucia bliskości z czasem
Toni_Morrison Opublikowano 22 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Fragile dreams / kruche sny
Espena_Sway Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Witaj :) pamiętam ostatni wiersz - znowu metafizycznie. ciekawy pomysł, mam kilka propozycji na zwiększenie wieloznaczności. Ciepło rodzi ciepło płynna nadzieja na wyproszenie zimnego ---->samocień - jakoś namieszał, widzę to tak. iluzja spokoju imitacja tłumu ilustracja kroku określone wahanie oddechu ---- Przez ciepło nie dające poczucia bliskości z czasem ---->puenta jakaś słaba, nie pasuje kolejne powtórzenie w takim krótkim tekście. proponuję wyrzucić, albo napisać coś nowego. serdeczności Espena :)
Tali Maciej Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 wyliczankowo i nie porwał mnie niestety raczej w kierunku nudy pozdrawiam
Veronique Sijka Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 pomysł zdecydowanie ok ale przez początek "ciepło rodzi ciepło" ja odbieram jako "ciepłe kluchy" sorry mi nie bardzo serdeczności v.
kyo Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 tylko to Przez ciepło nie dające poczucia bliskości z czasem reszta ad kosz lub w podobnym stylu bym zapisał. pozdrawiam
Akasha Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Pomysł bardzo ciekawy i intrygujący! Mi osobiście nie przeszkadzają powtórzenia, wiersz wydaje mi się przez nie bardziej spójny. Szczególnie podoba mi się zakończenie. „Przez ciepło nie dające poczucia bliskości z czasem” Pozdrawiam A.
eselu Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 A mi wlasnie z calego utworku najbardziej leży fragment: "(...)Płynna nadzieja na wyproszenie zimnego samocienia (...)" ten zimny samocień. ;> na tak ;>
Sebek..._ Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2012 ciekawe...lubię ten kierunek, metafizyka, małookreśloność i surrealistycznie malowane obrazy w postaci tekstowej ;) ale musimy pamętać nie możemy wymagać od widza wyobrażenia sobie całego świata, całej mechaniki na której ma opierać się to błądzenie po omacku w abstrakcji więc kilka skromnych słów i znikome połączenia pomiędzy nimi, brak ciągłości... jest tutaj tego za mało, aby przenieść kogoś do swojego świata potrzebujesz solidniejszego mostu pomiędzy sobą a widzem pozdro ;)
Rekomendowane odpowiedzi