Nata_Kruk Opublikowano 17 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 (edytowane) Cztery pory - lato soki krążą w obiegu ale zieleń jeszcze taka niewinna jaki odcień wybrać kiedy wokół zakrzywione palety barw niepewność czy zawrócić z drogi przejść mimo obaw blisko słońca ale tak by się nie poparzyć w oddali chmurne dni nadciąga burza październik, 2006 Edytowane 2 Grudnia 2021 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
Niewierny Tomasz Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Soki całą siłą krążą w obiegu a zieleń jeszcze niewinna. Jaki odcień wybrać idąc po zakrzywionej palecie barw? niepweność, czy zawrócić z obranej drogi, przejść mimo obaw blisko słońca, ale tak, by się nie poparzyć. W oddali chmurne dni, nadciąga burza. ja bym tak trochę poskracał. Wiersz nieszczególnie do mnie przemawia, nie mam nic do zarzucenia, po prostu poprawnie, ale ja czegoś innego szukam więc może stąd takie, a nie inne zdanie na jego temat. Pozdrawiam i przepraszam za te zmiany.
Jerzy Rybak Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 To jest paleta klisz pozdr.
Nata_Kruk Opublikowano 17 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Tomasz, nie przepraszaj za zmiany. Dzięki za wizytę, również pozdrawiam... :)
Nata_Kruk Opublikowano 17 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Jurku, dobrze, że taka krótka, to chociaż dotrwałeś do końca... ;) Pozdrawiam... :)
pathe Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 -za dużo słów -mało plastycznie
51fu Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 jak dla mnie trochę zbyt dosłownie. przekaz za bardzo odsłonięty. na Twoim miejscu przemyślałbym ten tekst za miesiąc i spróbował napisać jeszcze raz, z nutą niedopowiedzeń. pozdrawiam Cię.
Nata_Kruk Opublikowano 18 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 pathe.... za dużo..?.. cóż... przemyślę to. Dziękuję za wizytę, pozdrawiam... :)
Nata_Kruk Opublikowano 18 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 fu.... przyznm Ci rację, że dosłownie, spróbuję w przyszlości zarysować te niedomówienia. Czy jeszcze raz to napiszę... nie wiem, bo przeróbki nie są moją mocną stroną, a poza tym są juz kolejne dwie części, więc pozostawię wszystko tak, jak jest. Miło, że tu byłeś, pozdrawiam.
kyo Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 puenta słaba, jakby na siłe wymyślona. to wg. mnie do przepatrzenia. aha, co to jest: zakrzywiona paleta barw? bardzo niefortunne sformułowanie, hehe. w taki sposób poezji się nie zrobi, ale text ma potencjał;) pozdrawiam
Nata_Kruk Opublikowano 18 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 kyo, nie słyszałeś określnia.. zakrzywiona paleta barw...? to "kruczki", labirynt dróg życiowych. Tu nie było nic na siłę, a chmurne dni... są jakby zapowiedzią jesieni. Nie twierdzę ,że "robię poezję"... czasami zapisuję własne myśli, po prostu. Dziękuję za fatygę przeczytania, pozdrawiam... :)
kyo Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. aha, no to nie mój "labirynt", nie moja dykcja. to forum poetyckie podobno, żadna fatyga;) puenta słaba bo nic nie wnosi, nie ma mocy; no a jesienią chyba nie ma burz;) ok, już się nie czepiam. pozdrawiam
Nata_Kruk Opublikowano 18 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 :))... są, te życiowe.
kyo Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no to sama się pani wmanewrowała, text jest bardzo neiczytelny albo czytelny tylko dla autorki. dodatkowo tytuł zupełnie nie pasuje do tego co mi tu przekazujesz. no nic, znickam spod burzy;) pozdrawiam
zak stanisława Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja tez jak wuszka...i buzka Nato, będzie lepiej masz potencjał... jak mówi kyo.
Nata_Kruk Opublikowano 19 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 :))... ehh.. kobietki...:))... w oddali chmurne dni.. to już coś...;) Dziękuję za przeczytanie. Pozdrawiam obie panie, buźki zabieram, a jakże..:)) :*..:*
Rekomendowane odpowiedzi