Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 jak papier darty ręką poety krajobraz, w którym koryto rzeki pustkę wypełnia wartkim strumieniem w bliskości drzewa, konarów cienie w bród lgną z zieleni tworząc wodospad tam resztki myśli – piana w zaroślach, w podmuchu wiatru, w szemraniu fali – niejasna jednak sypie iskrami któż jest poetą niech wydrze imię aby z tą okolicą godziwie rozstać się, z gruntu w nurtu władanie, znad balustrady mostu w otchłanie, beton jak drzazga – spina dwa brzegi, pierwej wykole dal niż wysiedzi człowieka, w którym słowa zaszyte, słowa co wzeszły wiersza skowytem woda oczyszcza, koi, zaciera, jak w piachu strofy, ziarnko uwiera słów potok nagły, zdmuchując przestrzeń jedyną w wierszu, po której westchnę, wpław idę – wymiar to już nieludzki z tekstury nieba w formę żaglówki z żagli do kei, na tym urwisku drę myśli resztę, klnąc po przasnysku.
Annabel Turtle Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Nie wiem jak Ci się to udaje, ale Twoje wiersze są świetne. Czysta symfonia rymów. Cud miód. ;) Jestem pod wrażeniem. Zgadzam się jednak z poprzednią komentatorką. Załamał Ci się ten wiersz. Czyżby to było celowe? Pozdrawiam.
Tomasz_Tylczyński Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Kurna jego... Nie wiem czemu ale zobaczyłem tu "cierpienia młodego poety" ;)) widziałem jak chce coś napisac, jak sie męczy drze kartki, ma temat wie czego chce ale po prostu nie wychodzi, te resztki myśli w pianie jak strzępy kartki pod scianąnie wiem jak jest po przasnysku ale tez czasami klnę... róznie Sakramencko dobre Pozdrawiam
Robert Fronczak Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Świetny, pozwalam sobie zaciągnąć go do ulubionych. Przeczytałem rano i poprawił mi się nastrój. Pozdrawiam.
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. po 1: kiedyś coś zaklnę po przasnysku ale nie teraz po 2: to nie wiersz się zachwiał tylko ja po 3: wiersz powstał w tym miejscu o którym już wiesz pozdrówko W_A_R
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak Annabel - to celowe - napisałem w poprzednim komentarzu - a tak w ogóle to dzięki - wzrosłem nad poziomy i czuję już tylko piony pozdrówko W_A_R
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Panie Robercie pozdrówko W_A_R
Rekomendowane odpowiedzi