51fu Opublikowano 9 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 mówi mi że szukam związków. codziennie wracam by zetrzeć kurz i odetchnąć stęchłym powietrzem. tam już od dawna śmierdzi ale ja lubię wtykać nos w swoje sprawy. grzebać w umarłych. bezpiecznie zapadać się w czasie kiedy przypadkiem udawało się trafić z rzutu karnego przelatującego gołębia. pamiętam wyprawy zaułkami w pogoni za największym pająkiem. nazywałem żeby łatwiej oswoić. żeby mieć potwora na własność. mój zeus z krzyżem na plecach zostawiał obiad na później. po kilku wizytach przepadł między cegłami tamtej ściany. szerszenie w słoiku jak zmyślna grzechotka. gęsia skórka na rękach. szczucie wilczura który niechcący zwariował więc musiał odejść z domu chociaż rozumiał wszystkie komendy. w sumie trzy zjedzone komary i muchy. setki upstrzonych lepów zwisających z sufitu. przyklejonych do wspomnień. do dzisiaj szuflą wymiatam trupy. z dnia na dzień coraz cieższą.
Anna_M. Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Czytam i przeglądam się w Twoich slowach. Kiedy się tu jest, to tak, jakby sie odbywało podróż w głąb siebie. A ja tego potrzebuję. Chyba sporo twoich wierszy przegapiłam, tym bardziej tu wrócę. Pozdrawiam.
51fu Opublikowano 9 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 naprawdę cieszą mnie te słowa. raczej nie przegapiłaś, bo jestem tu z powrotem od niedawna. dzięki i pozdrawiam.
Niewierny Tomasz Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Miło się czytatało. I język i treść ok. Początek niezły dalej w sumie też trzymasz poziom, choć momentami przydługie się wydaje, ale dobra rzecz to, warta przeczytania. Pozdrawiam
Espena_Sway Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 czytam Twój wiersz i nieodzownie przychodzi mi na myśl poezja Jay Jay'a Kapuścińskiego. podobny styl, sposób prezentacji i jak mi się wydaje odczuwania - w moim mniemaniu jak najbardziej na tak, szczególnie:trafić z rzutu karnego przelatującego gołębia. pamiętam wyprawy zaułkami w pogoni za największym pająkiem. nazywałem żeby łatwiej oswoić. żeby mieć potwora na własność. mój zeus z krzyżem na plecach zostawiał obiad na później. serdeczności i do ulu Espena Sway :)
51fu Opublikowano 9 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 dzięki, Tomaszu. ja już tak niestety mam, że przydługie wklejam. Espeno, bo my twórczościowo z Jayem mamy sporo wspólnego. przedziwne, że to odkryłaś akurat teraz, gdy zaczęło mi naprawdę brakować jego wierszy. dzięki za komentarz. pozdrawiam.
fr ashka Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 świetny! pamiętam wyprawy zaułkami w pogoni za największym pająkiem. nazywałem żeby łatwiej oswoić. żeby mieć potwora na własność. !!!! dawno żaden wiersz tak misie nie podobał! gratuluje pióra :) pozdr, frr ;)
51fu Opublikowano 9 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 aż tak? to są bardzo miłe slowa, Fr. dzięki wielkie.
Stefan_Rewiński Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Dobre to dziwne zoo, pozdrawiam, Stefan.
M._Krzywak Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Czytam ktoryś raz z rzędu - wciąga, po prostu wciąga, co jeszcze - może byc mobilizacją, by każdy z nas poszukał tych "trupów" - jest to odwrócenie przecież motywów "raju dzieciństwa" (można o tym poczytac u Bachelarda w "Poetyce marzeń"). Czyli - dwa powody do radości 1. Świetny wiersz 2 powrót 51fu... Pozdrawiam.
Espena_Sway Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wyczułam telepatycznie :P jeśli chodzi o jego wiersze, to mi też bym coś nowego poczytała :)
51fu Opublikowano 10 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Stefan zaiste: dziwne. dziękuję Ci za wizytę. M.Krzywak cieszę się, że zajrzałeś. jeszcze bardziej cieszę się z Twoich spostrzeżeń, odnośników i akceptacji wierszydła. Espena a zatem czas pisać apel do Jay'a. ;) pozdrawiam wszystkich.
zak stanisława Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 i tu zgodzę się z Espeną! co do wiersza - świetne metafory i przerzutnie, i co do JAYA! pozdrawiam /ES
51fu Opublikowano 10 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 dzięki i Tobie. pozdrawiam serdecznie.
Anna_M. Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Dzieciństwo kształtuje, podobnoż te najwcześniejsze lata, chyba 2 pierwsze najbardziej. A więc tam szukać źródeł dorosłego człowieka? Razem z jego talentami i odchyłami? Chyba tak, ale to niebezpieczne. Dlaczego więc nie do ominięcia na drodze samo...świadomości, doskonalenia, czy poznania. Głos oddany lewej stronie. Ciekawe co powiedziałaby ta prawa.
51fu Opublikowano 11 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 ciekawy komentarz. dzięki za oddanie głosu. prawa na razie milczy. pozdrawiam.
Fanaberka Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Ja w dzieciństwie ucięłam łeb kogutowi. Siekierą na pieńku. Biegł przez podwórze jak chorągiew pełna krwi, potem przepadł w polu z ziemniakami. Wiersz podoba mi się. Pozdrawiam Fanaberka.
51fu Opublikowano 11 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 powiedziałbym: dobijające wspomnienia. faktem jest, że zostają na długo, prawda? dzięki za komentarz, pozdrawiam.
51fu Opublikowano 11 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 rany, dzięki bardzo. zeus jest autentyczny, musiałem go wcisnąć; jakkolwiek rozumiem, czemu zaskowytało. pozdrawiam.
Fanaberka Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A wiesz, nie przypuszczałam, że Zeus jest autentyczny zinterpretowałam tę część wiersza na swój sposób. No wiesz, to boskie imię. Pomyślałam: małoletni pogromca bogów. Podobało mi się. :-)
Rekomendowane odpowiedzi