kyo Opublikowano 8 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 I we mnie też jest ciemność, odrobina światła, i czarne ślady stawiam na białych powierzchniach. Tomasz Różycki, Kolonie nadzwyczajne miasto; nasz pokoik z kuchnią, gdzie robiłem obiad, zabijałem muchy - tu się zaczęło, paliło i gasło. jęczało jak pompy, echem z centrum zardzewiały mechanizm, jak sakwojaż dziadka, i most klub bilardowy, piwo, niechciany rumieniec, kiedy przychodziła do mnie, i topole, o niebo wyższe od latarni - mała stacja, regionalny pociąg, a w kieszeni kamień rósł razem ze mną, opowiadał w mroźne wieczory oświetlam nim ulice
Messalin_Nagietka Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 ukłony - wiersz ma (choć troszkę jest paciorkowcem) i zwrot i akcję i zakończenie z ukłonikiem i poezją MN
kyo Opublikowano 8 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. aha, czyli ok skoro ma, uff ;) pozdrawiam
M._Krzywak Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Dołącze się do pokłonów Messy - dobra robota. Pozdrawiam.
Jaro Sław Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Sięga prawie tego "drzwi wydęły się i zgasły", tylko, że tak normalnie i swojsko... Nie kumam tego kamienia, ale pewnie za to mam zagadkę i utwór jawi mi się jeszcze bardziej ciekawym...
kyo Opublikowano 9 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 thx za komenty, odkłaniam się ładnie;) Jaro, trochę nie kumam 1 czątki twojego komentu, ale ok;) kamień to amulet:P pozdrawiam
Espena_Sway Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Jaśkoo, odwaliłeś dobrą robotę. wiersz nasunął mi wiele osobistych skojarzeń, a jedno szczególnie :D zardzewiały mechanizm przychodzi facet do lekarza i pyta się, dlaczego jego dziecko jest rude, choć on i żona mają brązowe włosy. - no więc, muszę z panem porozmawiać, jak mężczyzna z mężczyzną. - mówi lekarz. jak często się pan z żoną kocha? - raz w tygodniu. - ale proszę pana, czy aby napewno? pytam pana jak człowiek człowieka. - no to gdzieś raz na miesiąc. - przyjacielu, porozmawiajmy jak lekarz z pacjentem - hmm, szczerze mówiąc, to raz na pół roku. - ja już wiem, skąd rude dziecko! toż pana narzędzie zardzewiało! pozdrawiam żarcikiem Espena :)
kyo Opublikowano 13 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie podrywaj mnie Karolino;p thx za psychoanalizę ;)
Espena_Sway Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hehe, skąd takie przypuszczenia :> :P
Jaro Sław Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Acha, kumam czaczę z tym amuletem, a ten cytat o drzwiach to z Baczyńskiego, "chwila bez imienia", jakoś mi się spodobał i koresponduje dotu się zaczęło, paliło i gasło, ekspresja porównywalna, związłość opisu też, choć kontekst zupełnie inny...
Rekomendowane odpowiedzi