Messalin_Nagietka Opublikowano 7 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 zacz, powiadają, że na Poddonochu żył kiedyś chłop, co mowę zwierząt posiadł, i takoż wszystkie zwierzęta po trochu mu wydawały, od dzika po łosia, gdzie żer ich alboć gdzie odpoczywają, nuż, nie powiedział tylko jeden zając, zacz, szarak owy, pewnie i nie wiedział, co odpoczynek, gdyć cały czas susem przed wilkiem, lisem, gdzie krzaczek czy miedza, nuż i przed ludźmi kiedyż ledwo uszedł, toż chłop mu gada, zamieńmy się chwilę, ty poznasz spokój a ja się wysilę, zając mu przystał, przed chałupą siadłszy a chłop pokicał, acz, nie uszedł dalej niźli do kępy, gdyć w ociekłej paszczy zdechł i ze strachu i w zajęczej chwale, gdyć nijak chłopu było ujść, a zając z bania na banię takoż rzecze, bając, mądry ten człowiek, który, zaś, zna mowę i z niej korzystać umie, dyć i macie bajdy zawiązkę, której tło gotowe z Szulmierskich lasów, byłożby inaczej gdyby ciekawość miast łba miała głowę, nuż, czy do trusia kto ozwał się słowem? zacz, w skórze człeka lepiej, choć od czasu, skoczyć by można, a tu szorstkość ziemi i żer jest jadłem, a spokój to sposób na to by czasem byli ludzie niemi, dyć, szarak szybko się poprzyzwyczajał, i chłopską chwilę, nuż, biorąc za jaja, zacz, powiadają, że na Poddonochu dopiero wszystko się zmierzchem wydało, gdyć zając, wstając, jął babę po trochu do łóżka gonić, acz szaracze ciało nagle wylazło jak te szydło z worka, nuż po wsi plotka kica o bachorkach. Poddonoch – kolonia Szulmierza (pow. ciechanowski, gm. Regimin), zlikwidowana w 2002 r.
Stefan_Rewiński Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Gdyby tak na kursy jakie do Poddonocha polityków powysyłać, to bym może wiedział o czym oni. Miło poczytać, pozdrawiam, Stefan.
Messalin_Nagietka Opublikowano 8 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dyć u polityków czeski filmik, ponoć tak u Czechów znaczy tyle co i ano nebo - albo nobo gdyć taki Poddonoch chcąc nie chcąc a hoj go zlikwidowano z ukłonikiem i pozdrówką MN ps. dzięki za koment, hi
M._Krzywak Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Ja bym wybrał teraz jakieś małe miejscowości np. z Paragwaju ;) No, czyta się, czyta... Pozdrawiam.
Messalin_Nagietka Opublikowano 8 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ok, to dawaj i legendę i nazwę możech coś mojego w tym się zawże z ukłonikiem i pozdrówką MN
M._Krzywak Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ok, to dawaj i legendę i nazwę możech coś mojego w tym się zawże z ukłonikiem i pozdrówką MN Trzeba poczekac, aż otworzą tam rynki pracy, to będziemy wiedziec coś więcej... No nic, zostańmy w tej naszej ubogiej (ale nie poetycko) Polsce... Pozdrawiam.
Leszek Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ok, to dawaj i legendę i nazwę możech coś mojego w tym się zawże z ukłonikiem i pozdrówką MN Trzeba poczekac, aż otworzą tam rynki pracy, to będziemy wiedziec coś więcej... No nic, zostańmy w tej naszej ubogiej (ale nie poetycko) Polsce... Pozdrawiam. Ostatnie wiadomości podały, ze Maroko zaprasza Polaków. :)
kyo Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 oj nie, to nie dla mnie;) pozdrawiam
Fanaberka Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Świetnie się czyta. Pomyślałam, że ten Twój zając w sam raz by się nadał do tamtego sekstyńskiego pasztetu :-) Pozdrawiam Fanaberka :-)
Messalin_Nagietka Opublikowano 9 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ok, to dawaj i legendę i nazwę możech coś mojego w tym się zawże z ukłonikiem i pozdrówką MN Trzeba poczekac, aż otworzą tam rynki pracy, to będziemy wiedziec coś więcej... No nic, zostańmy w tej naszej ubogiej (ale nie poetycko) Polsce... Pozdrawiam. niepoetyckiej? toż na każdym kroku poeta, hi z ukłonikiem i pozdrówką MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 9 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Trzeba poczekac, aż otworzą tam rynki pracy, to będziemy wiedziec coś więcej... No nic, zostańmy w tej naszej ubogiej (ale nie poetycko) Polsce... Pozdrawiam. Ostatnie wiadomości podały, ze Maroko zaprasza Polaków. :) no i bądź ty w szoku żeśmy krok za nimi skoro po Maroku spraszają Murzyni, hi z ukłonikiem i pozdrówką MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 9 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to się zamień, hi z ukłonikiem i pozdrówką MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 9 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zając do pasztetu? no tak z ukłonikiem i pozdrówką MN
M._Krzywak Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Trzeba poczekac, aż otworzą tam rynki pracy, to będziemy wiedziec coś więcej... No nic, zostańmy w tej naszej ubogiej (ale nie poetycko) Polsce... Pozdrawiam. niepoetyckiej? toż na każdym kroku poeta, hi z ukłonikiem i pozdrówką MN No tak własnie napisałem. Ale, już tak poważniej - a jakby było na odwrót i nie chcieliby zajmowac się tym słowem pisanym ? To by dopiero była bieda. Niech kuleje, ale niech lezie - byle do przodu.
Messalin_Nagietka Opublikowano 9 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. niepoetyckiej? toż na każdym kroku poeta, hi z ukłonikiem i pozdrówką MN No tak własnie napisałem. Ale, już tak poważniej - a jakby było na odwrót i nie chcieliby zajmowac się tym słowem pisanym ? To by dopiero była bieda. Niech kuleje, ale niech lezie - byle do przodu. ba, widzisz, my tu swoje a na dworzu kowboje toczą boje zwane botlami gul, guk - z romantykami dziewczyny byle by hip-ch(ł)opem acz, niejeden do rymu doprawi Szopen "-boc mój stary był chopinę był hip-isem a dziś minę leczy w plastikowych zębach zacz, mu kiedyś wszystkie dęba w czas wypadły = kiedyż swojsko walczył o Polskę z Polską" z ukłonikiem i pozdrówką MN
Jimmy_Jordan Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 A to Ci i historia, zając szybko się aklimatyzuje widać, dopiero co się w człeka zmienił, a już z babą. Ehhh.... pozdrawiam jimmy
Messalin_Nagietka Opublikowano 11 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ano Jimmy tak to bywa kiedy jaka tam ukrywa co podkiecą albo w łóżku widać zając w swym korzuszku hasa sobie - hopsa - hopsa chcesz - dyć - możesz go ba dropsa złapać kiedy Ci się zdaje że tam jakaś baba baje z ukłonikiem i pozdrówką MN
Rekomendowane odpowiedzi