Lilianna Szymochnik Opublikowano 17 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Raz mówiła śmierć do życia bardzo dumnie poruszona. Nie będziemy mieszkać razem w tej starej z rujnowanej chałupie. Bo ty jesteś, taka młoda pełna życia i uśmiechu. Świecisz światłem razisz w oczy spać, nie dajesz mi po nocy. Na to życie rozgniewane w takie się odzywa słowa. Jesteś nędznym starym babskiem już, bez życia i wigoru. Druga nogą stoisz w grobie już, nie długo zamkniesz oczy. Bardzo chętnie pójdę sobie dam ci nawet, na odczepne. Tak odeszła z oczu babie troszkę gniewna, lecz radosna. Zostawiając śmierć w chałupie z chorobliwą jej zazdrością.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Co życiu po śmierci a śmierci po życiu gdy nie ma w nich woli o wspólnym pożyciu.
HAYQ Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 A jednak wciąż istnieją W odwiecznym mezaliansie I tworzą nam muzykę W tym dziwnym dysonansie. Poddani władzy śmierci I życia własnej woli Cieszmy się, tym co mamy Mimo, że czasem ... boli.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Tam gdzie dwóch się bije to trzeciego boli choć mu nie po drodze i wbrew jego woli.
HAYQ Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Takich trzech jak tych dwóch To nie ma ani jednego. Ja, głownie o "tych dwóch" Nie martwię się kolego. ;)
Henryk_Jakowiec Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Choć dwójka to blotka ale nie w tej talii bo tu wprost odwrotnie - przewodzi batalii.
Rekomendowane odpowiedzi