Julia_Tomaszewska Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2004 Przeciągam struny kociego grzbietu. Ręce w finezji lotosu łakną przebicia dotyku przez szkło. Brak penetracji myśli wokoło gwintu. Próżni, leśni ludzie potknęli się już dawno o kłębek absolutu. Choć rozwijali się, przodem można iść podobnie jak i tyłem. Zakreślam grubą kreską spojrzenia upatrzony wątek. Karmi nowej pigułki puszyste ciało przyciąga rozbitka z tratwy wskoczę w głąb sztolni wszechświata. Za ciągnę się lukrem popiołu -gdy ukołyszesz. Nie będzie pożegnalnych listów. Spontaniczności spazm przychodzi zawsze niezapowiedziany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Julia_Tomaszewska Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2004 Witam. Dobrze, że zawitał Pan w moje skromne progi. Przyznam rację: widzę ten monopol, swoiste uzależnienie od rzeczowników. Antidotum na razie nie posiadam, ale poszukam. Dziękuję za komentarz. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Izabella_Sendor Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2004 A ja proszę Pani znalazłam tutaj ciekawe fragmenty i metafory , dla których warto się było przedrzeć przez te rzeczowniki;-) W sumie też raczej rzeczownikuję, stąd dość wygodnie mi było. Na pewno tekstu nie uważam za nudny. Może zabrakło mi "powietrza i przestrzeni", bo mysli gromadzi Pani dość ciasno i tekst trzeba czytać bardzo powoli, żeby rozumieć nawet na poziomie dosłownym- ale może to być wrażenie spowodowane cechami mojego z kolei pisania. A przecież dobrze, że każdy robi to choć trochę inaczej;-)Pozdrawiam Panią serdecznie;-)Jeszcze raz dziękuję za miłą lekturę- warto było-;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Julia_Tomaszewska Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2004 Dziękuję Pani Izabello jak najszczerzej potrafię :). Ciepło..czytałam Pani komentarz. Dziękuję bardzo. Pozdrawiam serdecznie, ciepło, wieczornie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi