Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w ramach eksperymentu
poetyckiego butelkę ginu
bez to-niku i bez li-ku
cytryna piąty raz
nabrała rumieńców i tonęła
piwo teraz jasne i puste
od tygodnia wpada pod nogi

w tym momencie lew salonowy
o sole ty moje rozbieraj się!
szykuje się sex na 105 metalic
ze wspomaganiem i bez ABS
jazda po bezdrożach i podłodze
wymusiłaś pierwszeństwo babo
wiersz będę pisał w myjni

Opublikowano

No nie można powiedzieć- dobrze wychodzą Panu eksperymenty;-) (Można podejrzewać, że ma Pan liczne grono chemików w Rodzinie:-)). A poważnie- z pomysłem, wykonanie też wg mnie dobre- no i tak jak Przedmówczyni- też ta baba , co pierwszeństwo wymusiła dla mnie najbardziej odlotowa- hehe;-)
Pozdrawiam;-)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Łukasz Wiesław Jasiński Panie Łukaszu próbuję zrozumieć o co mi panu chodzi, ale obawiam się, że miesza pan pojęcie filozofii z ideologią (w dodatku z ideologią skrajnie uproszczoną). Jak chce pan doprowadzić do wzajemnego szacunku, skoro unika pan dialogu twierdząc (cytuję pana słowa): "(...) Jeśli oni nie umieją przyjmować merytorycznych argumentów - krytyki - to ich problem! (...)" ? Co do miejsca powstania faszyzmu i nazizmu jestem skłonny się z panem zgodzić. Jednak nie mogę zgodzić się co do samej ewolucji nazizmu. Twierdzi pan, że źródłem nazizmu miałby być rzekomo jakiś lewicowy odłamu chrześcijaństwa? To jakieś brednie i pana prywatna, publicystyczna opinia, a nie analiza historyczna poparta konkretnymi faktami. Poza tym obawiam się, że miesza pan (w dość dowolnych proporcjach) pojęcia z zakresu religii (różnych) i ideologii (też różnych). Wychodzi z tego bałagan, który sprawia, że staje się pan -przynajmniej w mojej ocenie- nieobiektywny i niewiarygodny, chociaż paradoksalnie część pana intencji jest dobra, tyle że prawdopodobnie -PO CZĘŚCI- źle sformułowana, jak np. twierdzenie, że jeden typ religii może być lepszy od innych na podstawie dogmatów, które są fałszywe, a których kurczowo się pan trzyma. Powtarzam panu, religia to prywatna sfera duchowa każdego człowieka i każdą religię należy to uszanować. Pan poprzez twierdzenie: "(...) judaizm, chrześcijaństwo i islam przestaną obrażać moje uczucia filozoficzne (...)" zrównuje niejako pojęcie religii z ideologią. To kompletnie bez sensu. Już lepiej twierdzić, że jest się ateistą lub agnostykiem i ludzie mają taki stan pana uczuć dotyczących sfery duchowej uszanować - w zamian za to, że pan z szacunkiem będzie się odnosił do religii innych ludzi - i tych monoteistycznych i tych politeistycznych. Wtedy to ma sens. Pozdrawiam! J. J. Zieleziński
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Łukasz Wiesław Jasiński Politykom od dawna nie wierzę, popieram pomysł zgłoszenia sprawy do Trybunału Karnego w Hadze i Międzynarodowego Trybunału Sprawiedliwości w Hadze, zwłaszcza, że obecnie Polska liczy się na międzynarodowej arenie. 
    • @Berenika97 ooooch te Twoje komentarze. Prześwietlają mnie do kości:))  Dziękuję

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@hollow man oj tak,bleeee hahah @Annna2 ooo, w oparach niejedno dzieło powstało. Weźmy choćby takiego Byrona:)) @Poet Ka oczywiście! Mamy szczęście, że jesteśmy wtajemniczeni;) @Nata_Kruk przeżegnałabyś się jakbyś przeczytała szkic tego wiersza:D
    • w ten gorący dzień  z kroplą tequili na ustach  i solą w oku    przysiadłem  na brzegu białej sukienki  z ciała i emocji   chichotliwy podmuch  lekko kołysał siódme niebo   wśród obiegów krwi w feerii nieoczywistych skojarzeń pijaka i przydrożnej miłości    ona zakwitła w dzikiej trawie            
    • @Wiechu J. K.   Nie tak dawno miała być ekshumacja w Hucie Pieniackiej i banderowcy naziści dali na to dziesięć dni, potem: kazali zakopać to wszystko i wrócić za rok - podobna sytuacja była w Jedwabnem i mam to wszystko gdzieś - jestem po prostu zmęczony - zniechęcony.   Polska powinna zgłosić sprawę do Międzynarodowego Trybunału Karnego w Hadze i Międzynarodowego Trybunału Sprawiedliwości w Hadze - niech pan nie wierzy politykom.   Łukasz Jasiński 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...