slawomir_zeromski Opublikowano 8 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 jeszcze jedno światło dnia budzącego mnie przepełnionego łaską pełnego miłości a ja frunę ku szmaragdowym polom sunę powoli z obłokami wolność tam żyje ona nie ginie daleki od zwątpienia wyrzekam się ziemskiego mienia pozostawiam grzech i chwytam linę by się wspiąć i wdrapać na szczyt gdzie staruszek gra w pokera na zapałki malec mu podaje karty dziurawe są znaczone temblakiem cierpieniem życia jeszcze jedno światło idę ku niemu by o ufności zaświadczyć i wesprzeć się na miłości ptak barwny przelatuje powoli krąży swobodnie wie, że niedługo będę z nim frunął zdążał ku szczytom drzew koronom niedługo księżyc utonie w strumieniu Anioł zapyta: "Czy chcesz?" ja kiwnę głową i ulecimy ku dolinom słońca jasności porzucimy marności zaznamy powiewu lazuru miłość ta będzie ogromna w niej jesteśmy chwycimy nieba książęta dawnych królestw będą snuć się łąkami woni a nade wszystko Aniołowie i słońca dusz zbawionych przyświecać nam będą jasność otoczy nasze istoty czyste poznamy źródło miłości tej prawdziwej i wiecznie trwającej sycącej Anioły dającej siłę duszom zbawionym tej miłości której słońce świeci ptak - ku niemu leci uczynimy Bogu słodycz mówiąc: "Ufam Twej Miłości, nasyć mnie Nią według Twego miłosierdzia" choć ponieśliśmy ofiarę choć wcześniej zgrzeszyliśmy to kochamy wynagradzamy Pani Narodów nasze błędy a Cherubini nas bronią Serafini wyroki Boga czynią na ziemi i w niebie Chóry śpiewają pieśni miłości, nasz lęk wtedy ulatuje gnamy bezbronni lecz otoczeni opieką Pani Narodów i Boga Ojca wybawieni przez Syna Bożego natchnieni Duchem Świętym słońce nad nami ciepłem nas obdarza uśmiechnięty Archanioł może i ciebie spotka wtedy powiedz mu: "Ufam ci i kocham Panią Narodów" Oblubienice piękne na uczty się zbierają gdzie Chór Aniołów pieśni śpiewa miłosne jasność otacza każdego "ach! i Oblubieńca mego!" - krzyknie św.Maria Magdalena tak nas kochająca troskliwa do końca doskonała w rozkoszy nasze przeznaczenie to czystość Aniołów i chwała słońc dusz zbawionych przyglądam się im i czuję miłość porywającą i cucącą istotę prowadzony przez jasność przez Ducha Świętego natchniony wędruję niebiosami oczekuję Ery Pokoju gdzie stworzenie odnowione, oczyszczone zazna Raju z którego wypędzone w tęsknocie łkało lecz nadzieja siłę niesie wiara - ufnością otacza a miłość - pragnieniem ku życiu obdarza by wierzyć w Anioły by patrzeć w jasność Ducha Świętego i Panią Narodów podziwiać!
Roman Bezet Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 W trakcie czytania tak nagrzeszyłem słowami, że muszę teraz iśc do spowiedzi i nie mam czasu na komentarz, sorry ;) pzdr. b
Messalin_Nagietka Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czy ja nie nadinterpretuję: przeczytałeś do końca??? chcę teraz popodziwiać sobie Pana Romana i również nie mam czasu na komentarz, sorry ;) pozdrawiam/iza do konfesjonału z powodu banału? zacz, iść pomału ROmanie, nie żałuj! z ukłonikiem i pozdrówką MN
Roman Bezet Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oczywiście nad... (już w połowie rzuciła mi się piana z ust :) b
Stanisaw_Piwowarczyk Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Przeczytałem do końca może tylko dlatego że jestem wyrozumiały i cierpliwy . "jeszcze jedno światło dnia budzącego mnie przepełnionego łaską pełnego miłości a ja frunę ku szmaragdowym polom sunę powoli z obłokami wolność tam żyje ona nie ginie" i tu bym skończył. Polecam Ci z całego serca jeśli tylko będziesz miał możliwości idź na wykład Małgorzaty Wołkanis"Prawa tworzenia rzeczywistosci " Uświadomisz sobie pewne rzeczy ,które nie zawsze są takie jak nam mówią . Pozdrawiam i życze powodzenia
Smok Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 ja pierwsze dwa wersy przeczytałem, jeśliś mnie pan tu niezaciekawił to dalej nie ma szans
Rekomendowane odpowiedzi