EWA_SOCHA Opublikowano 26 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Na mojej drodze wyrósł pomnik Apolla, jak kamień w głowę, przekonuje o swojej obecności, nadęta powaga na postumencie z transcendentalnych achów. Wbiegam po schodkach, rozdrobniona krokami przyglądam się zjawisku. Chłonąc niejasny kształt oswajam się z nieskończonością. Wmurowana przybieram postać posągu, dla odmiany Wenus z Milo,no ręce opadają, czy nie potrafisz chłopie mówić wprost?
Jego Alter Ego Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pięknie:D:D supa wierszyk,zabiera juz tera:)
EWA_SOCHA Opublikowano 26 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 "zabiera juz tera:)" nie wywołuj wilka z lasu;) buziole!:)
Ewa_Kos Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Ciekawie połączyłaś te dwa dzieła nadając im znaczene i miejsce w naszej rzeczywistości; faktycznie to ma wydźwięk ''bułkę przez (bi)bułkę.Już tera w ulu:)))) Pozdrawiam. EK
Stefan_Rewiński Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Mówię wprost: podoba mi się.
EWA_SOCHA Opublikowano 27 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a wersyfikacja i te schodki, mogą zostać? hmmm; dzięki Ewuś za wgląd:) pozdrawiam ewa
EWA_SOCHA Opublikowano 27 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak wprost, no wie pan;) ;) dzięki za wgląd Stefanie; pozdrawiam serdecznie ewa
EWA_SOCHA Opublikowano 27 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 opadają! cicho taaam:/ opadły na podłogę; co za chłopisko jakieś takie; ;)
Ewa_Kos Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a wersyfikacja i te schodki, mogą zostać? hmmm; dzięki Ewuś za wgląd:) pozdrawiam ewa EWO - wersyfikacja sama w sobie jest ciekawa i mi na przykład nie przeszkadza w czytaniu; na mnie troszkę działa jako ozdobnik - ''schodki'' do treści bardzo cacy. Pozdrawiam i podkreślam,że to moje zdanie i ono do niczego nie zobowiązuje:)))))) EK
adam sosna Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 odpadły!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kompromis transport był nieudolny
Roman Bezet Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiesz, sygnaturka z Norwida zobowiązuje ;) Jeśli to ma być ironia, to szkoda tych bezwolnych frazeologizmów - nimi można pograć (na drodze wyrósł - niech więc się rozrasta dalej, np.). Ten schodek świadczy, no właśnie... ;) Tu makijaż zawiódł na całej linii - jaka jest funkcja rozbicia wersu? Ostatni wers powinien "odbijac' stylowo od reszty, a skoro jest cytatem z gadki, więc może kursywa? (no i wcześniej niech się rozmnaża język odświętny, cudaczny, wykrzywiony). pzdr. b aha - jeśli ten "złamany" tak zostanie, to po co pointa? ;)
EWA_SOCHA Opublikowano 27 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a wersyfikacja i te schodki, mogą zostać? hmmm; dzięki Ewuś za wgląd:) pozdrawiam ewa EWO - wersyfikacja sama w sobie jest ciekawa i mi na przykład nie przeszkadza w czytaniu; na mnie troszkę działa jako ozdobnik - ''schodki'' do treści bardzo cacy. Pozdrawiam i podkreślam,że to moje zdanie i ono do niczego nie zobowiązuje:)))))) EK :) a tam, zleciałam po tych schodkach na hmm kanmyczki;) dziękuję:*
EWA_SOCHA Opublikowano 27 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. odpada ten kompromis, a co do transportu, to faktycznie był nieudolny, ten werbalny tyż; ;) buziaki!
EWA_SOCHA Opublikowano 27 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiesz, sygnaturka z Norwida zobowiązuje ;) Jeśli to ma być ironia, to szkoda tych bezwolnych frazeologizmów - nimi można pograć (na drodze wyrósł - niech więc się rozrasta dalej, np.). Ten schodek świadczy, no właśnie... ;) Tu makijaż zawiódł na całej linii - jaka jest funkcja rozbicia wersu? Ostatni wers powinien "odbijac' stylowo od reszty, a skoro jest cytatem z gadki, więc może kursywa? (no i wcześniej niech się rozmnaża język odświętny, cudaczny, wykrzywiony). pzdr. b aha - jeśli ten "złamany" tak zostanie, to po co pointa? ;) bystrzacha, no dobrze obmyśliłeś po co te schodki; masz rację, wychodzą dwie pointy, przemyślę jak to zmienić, schodków się pozbądę; "Wiesz, sygnaturka z Norwida zobowiązuje ;)" co za nygus no:))) idę po kolorowe długopisy; pozdrawiam ewa - dziecko drogie --------------------------- chwila później; poprawiłam, głupotę musi doczytać sobie czytelnik (nieskończoność też wiele mówi:))); schodków, nie ma; pointa mam nadzieję wyostrzona; dziękuję Bogdan:)
Roman Bezet Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a pisz od razu na czerwono/zielono/niebiesko - byle dobrze. ;) jest ok - imho b
EWA_SOCHA Opublikowano 28 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a pisz od razu na czerwono/zielono/niebiesko - byle dobrze. ;) jest ok - imho b to byle dobrze najtrudniejsze;) dzięki za wgląd; ewa
EWA_SOCHA Opublikowano 28 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tobie czy mi?:) no i mi nic nie odpada, czasem opada, no ale wiesz, trzymam się;)
Rekomendowane odpowiedzi