Dżin Opublikowano 16 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 Torowisko na dole pachniało drogą nieznaną słońcem, morzem, górami wybijanymi taktami rytmicznie, miarowo wystarczyło ruszyć. Wystarczyło... rozglądał się dookoła tak jakby wołał odpowiadały tylko niezgrabnie tramwaje latarnie, poręcze kamienne wystarczyło.... płynęła do niego pięknie, dumnie, uroczyście dłonie do jej dłoni tak jak w bukiecie liście tak unosił się ten most nad torowiskiem gdzie szlaki wszystkie słońce, góry, morza unosił się między taktami most najcudniejszy pomiędzy mostami.
FaTuM Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 Zajmij się prozą, wiem co chciałeś/łaś przekazać. Ale wiersze powinny być zrozumiałe nawet dla laika. Takie moje zdanie. To chyba miała być biała poezja, albo poporstu nie wiesz, co to kropki i przecinki. Czasami są, dlatego jest mało czytelny. Trudny do czytania. Radze iść do "P" Pozdrawiam :)
Oxyvia Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 To na pewno nie jest proza. Dla mnie chyba nie ma tu nic niejasnego... No, może poza tą strofą o "niej" - kto płynął i do kogo? Rzeka pod mostem? A te dłonie? Rzeka jest może jednocześnie miłością i kobietą?... Ale to chyba nie jest naistotniejsze. Wiersz jest obrazkiem, lirycznym opisem i w mojej wyobraźni budzi określony widok oraz pewne skojarzenia. I chyba o to właśnie chodziło. Tak, Dżin? Co Ty na to? Pozdrowienia.
EWA_SOCHA Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 do obrazka na którym będą dwie kropki też można przy bujnej wyobraźni dorabiać watachy interpretacji; dla mnie to zbyt mało, opis jak opis, ale gdyby tak pobawić się metaforą... pozdrawiam ewa
Daihra Rentable Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 oj, dobiłeś mnie tą pointą...
Rekomendowane odpowiedzi