macte poema Opublikowano 7 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Istotnie, potrzebowałem Ciebie. Byłaś mi migotliwą ozdobą. Być może, moja niedostępna powierniczko, właśnie dlatego, że Ty, aby być szczęśliwą, potrzebowałaś mężczyzny innego. I dobrze się stało, teraz tylko lepiej będzie. Ja, Ty, On, Ona odnajdziemy się przecież w tym błękitnym zamęcie. A kiedyś błyśniemy na niebieskim firmamencie ...
Tomasz Obłuda Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 ja sie nie znam, ale dla mnie, nie najlepszy, nie podoba mi się.
mayka Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Hmm to nawet nie trójkąt tylko kwadrat...:) Albo rymy są, albo ich nie ma, po tych tu, to lepiej żeby ich nie było (będzie,zamęcie, firmamencie). Eee nie bardzo to wyszło.
macte poema Opublikowano 7 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Cóż, takie wiersze piszę. Dziękuję Wam, Tomaszu i Mayko. Pozdrawiam i do spotaknia przy doskonalszych wierszach.
zak stanisława Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to ja dołączam się do tego spotkania, teraz pozdrowie ES
EWA_SOCHA Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pozdrawiam serdecznie ewa
macte poema Opublikowano 7 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Dzieki za komentarze: ukłony dla Stanisława i Ewy. Droga Ewo! Ciekawa recenzja, bardzo takie lubię. Już odpowiadam: Zgadzam sie z literką "i". Dalej: jeśli nie "mego życia", to czy będzie pasować "dla mnie"(?) Dalej: inwersja - chciałbym ją zostawić, bo dokładnie i krótko wyraża to co czuję. W moim spojrzeniu upraszcza wiele spraw - oczywiście piszę o całej zwrotce, jest najważniejsza w całym wierszu. Dalej: "Ja, Ty, On, Ona" - zakodowana informacja, dwie pary, być może to wyrzucę. Prosze odpowiedz na moje stanowisko, bo nie zmieniając treści, chcę zmienić wiersz. Mogłabyś pomóc?
zak stanisława Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Istotnie potrzebowałem Ciebie jako ozdoby błyskotki być może moja niedostępna powierniczko, dla własnego szczęścia wybrałaś innego dobrze teraz: Ja, Ty, On, Ona odnajdujemy się przecież na wspólnym zakręcie kiedyś błyśniemy na niebiesko a może tak? pozdr. ES
Stanisław Kamykowski Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Stasia w swojej wersji wycięła oklepane zwroty i niewiele zostało, mało tu odkrywczości i czegoś nowego, a to co jest jakby zbyt dobrze znane pozdrawiam
macte poema Opublikowano 8 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Tak, zmiany zamieszczę w osobnym wierszu. Próba Stanisławy ciekawa, choć mnie nie zadawala. Błętkitny zamęt to na przykład taniec lub zmaganie się błednych rycerzy. Pozdrawiam wszystkich
macte poema Opublikowano 8 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Rycerze to tacy, którzy piszą błędne wiersze.
macte poema Opublikowano 8 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Ach, jak najbardziej prawdziwe, lecz nie zrozumiane.
macte poema Opublikowano 3 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Amicusie: piszę o dawno przegranych sprawach. Jeśli chcesz coś odczytać w moich wierszach, to zostaw to sobie, z wyjątkiem oczywiście konstruktywnych komentarzy.
macte poema Opublikowano 3 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Tak, to prawda, każdy ma swój garb przegranych i nie przegranych spraw. Uwaga, za namową Ewy zmieniłem trochę wiersz. Za obecność dziękuję - mp
Rekomendowane odpowiedzi