Gisevius VII Opublikowano 4 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 Jestem reliktem Przedmiotem z przeszłości Który nie ma prawa istnieć W obecnej rzeczywistość Wrażliwość, szczerość To zapomniane cechy Które ja od wielu lat Cały czas pielęgnuje Lecz teraz zastanawiam się Czy warto je podtrzymywać na życiu Skoro one i tak nie zostaną Przez nikogo docenione Jestem wykopaliskiem Które nie pasuje do te epoki Do epoki seksu i kłamstw Gdzie uczucia służą tylko do zabawy Jestem zabawką Losu Pomiataną na wszystkie strony Która jest niszczona kawałek po kawałku Gdyż musi zapłacić za grzechy przeszłości Czy odnajdę jeszcze szczęście w miłości? A czy ono istnieje? Przecież w dzisiejszym świecie Nie ma na nie czasu
Anna_Ziemba Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Podoba mi się Twój wiersz, bo inentyfikuję się z podmiotem lirycznym. Też mi się czasem wydaje, że nie pasuję do obecnej rzeczywistości, że tylko dla mnie liczą się uczucia, miłość... ale Twój wiersz wskazuje, że dla Ciebie też liczą się wyższe wartości więc jest nas więcej:) Rzeczywistość jest okrutna, jednak gdy bliżej się ją pozna pokazuje swoje wrażliwe oblicze, pokazuje że uczucia też się liczą:)
Anna_Ziemba Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 i jeszcze jedno! Choć wiem, że czasem trudno w to uwierzyć, ale szczęście w miłości i s t n i e j e:)
Rekomendowane odpowiedzi