fr ashka Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 zaplanuj spontaniczność zdarzeń wrzucając mnie wiatrem pośród rzeczy śmieszneze mną można tylko w dali znikać cicho czary pryskają na wrzosowiskach między wierszami rozdmuchują mgły cofając zdarzeniazrozum to co powiem muzea romantyzmu obumierają za oknem cisza pożółkłych ścian kontrastuje z jesienią liścispróbuj to zrozumieć dobrze
Fagot Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Przeplatane Stachurą :-) i po między i odwołania w treści, duży plus i nie tylko za sentyment do wielkiego poety :-) Pozdrawiam
marek dunat Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 a ja powiem ,że przemawiasz do mnie fr_ashko . subtelnie i ciepło . nie mogę tylko zrozumieć do końca na czym polega kontrast między kolorami jesieni ,a żółcią ścian ? . pozdrawiam .
Tomasz_Biela Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 zaplanuj spontaniczność zdarzeń wrzucając mnie wiatrem pośród rzeczy śmieszneze mną można tylko w dali znikać czary pryskają na wrzosowiskach między wierszami rozdmuchują mgły cofając zdarzenia muzea romantyzmu obumierają za oknem cisza pożółkłych ścian kontrastuje z jesienią liścispróbuj to zrozumieć ////////////// wieczności.
JACEK KAWECKI Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 tak dla wiersza i Stachury te wplontanie Stachury dało dobry efekt ach i od razu przypomniały mi się piosenki SDM-u pozdrawiam plusowo
fr ashka Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 cieszę się, że przypadło i zagrało ;) Tomku- Twój mix w warsztacie pomógł, ale teraz już nic nie zmienię :) dzieki :)) pozdrawiam, frrr ;)
M._Krzywak Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Język romantyzmu nie umiera, nawet w tym ultra nowoczesnym (jak niektorzy sądzą) forum są te same zwroty co niecałe 200 lat temu. Ale to tak na marginiesie zupelnie, bo tutaj takieg czegoś nie ma i biorę wiersz taki, jaki jest. Pozdrawiam.
EWA_SOCHA Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 1 raz przeczytałam jak podałaś, 2 bez kursywy; bez niej jest równie dobrze, ale pointa... :) zdecydowanie musi być ze Stachurą:) pozdrawiam ewa
Stanisław Kamykowski Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 na plus, ale boję się trochę, że za sentyment do Steda-chociaż nie-za umiejętne wplecienie Steda w swój tekst pozdrawiam
ot i anka Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 za oknem cisza pożółkłych ścian kontrastuje z jesienią liści :) podoba mi się choć muszę się przyznać,że twórczości Stachury nie znam prawie (za co pewnie zaraz ktoś mnie zgani:)) pozdrawiam znad żurawia;)
Nata_Kruk Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Podzielam zdanie Ewy Sochy, wiersz dobry. Pozdrawiam... :)
Rekomendowane odpowiedzi