Amelia Cz Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zmienny los zadaje Ci cios kochasz nienawidzisz krzyczysz płaczesz porządasz Przebiegły los przecina życia Twego nić szukasz biegasz żałujesz rezygnujesz Stanęłiśmy razem na drode przeznaczenia skrzyżowanie zakręt ślepa uliczka przepaść Nie dla was wspólne życie Ty zapatrzona w niego bez pamięci Ale on oszukuje, nie pragnie Ty los przeklinasz okrutny A on wcale nie jest smutny radość serce jego rozpromienia Czy wart jest duszy Twej zranienia? Znalazł drugą jabłka połowę Już słychać ślubną w kościele przemowę Ty jednak nie stoisz przy jego boku Poddałaś się Nie próbowałaś nawet odwrócić boskiego wyroku Gorzki smak Cierpienia znak Wyimaginowane spojrzenia Złudne pragnienia Niespełnione marzenia
Lobo Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Dużo niczego o niczym. pozdrawiam.;-)
Amelia Cz Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 wlasnie czekalam az ktos zauważy błąd w słowie "porządasz":) Cenie wnikliwych czytelników. A wiersz wcale nie jest o niczym....Chociaz tytuł mógłby na to wskazywać i być może rzeczywiście nakierunkowywuje;) Dla niemogących dojrzec sensu w tym co napisałam wiersz jest o bierności i przeciwstawianiu jej czynności. Człowiek dokonuje wyboru czy działać w życiu zy tylko spoglądać z boku na rozgrywające się wydarzenia. Finał cgyba jest jasny. Pozdrawiam!!!
Lobo Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Dla niemogących dojrzec sensu w tym co napisałam wiersz jest o bierności i przeciwstawianiu jej czynności. Szanowna Autorko, o czym jest tekst, każdy (chyba) widzi, tłumaczyć nie trzeba. Natomiast inną bajką jest to, jak został zapisany/przekazany. Jest to kalka z kalk, powielanie schematów, wtórność i kicz, w rodzaju "jeleni na rykowisku". Proszę, kilka wersów:Gorzki smak Cierpienia znak Wyimaginowane spojrzenia Złudne pragnienia Niespełnione marzenia ...wszystkie inne tak samo "odkrywcze". Tak nie można, proszę Pani. Proszę napisać coś swojego, swoimi słowami, proszę starać się nie powielać wytartych schematów myślowych. Siła w prostocie i własnym języku...)
Nechbet Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 słabo i to bardzo, poczekam na lepszy, kiedyś :)) pozdrawiam serdecznie :-)
Stanisław Kamykowski Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 jak miło, nie dość, że dostaliśmy dużą porcje świetnej i odkrywczej poezji to jeszcze nie musimy się wysilać, ponieważ autorka była łaskawa zamieścić interpretacje, a ponad to świadoma swojej wyższości sprawdza nas czy wyłapiemy błędy, które specjalnie popełniła wstydźcie się zazdrośnicy, którzyście śmieli słowo krytyki umieścić!
Amelia Cz Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Nie jestem poetką, nigdy nie byłam i nigdy nie bedę:) Na forum spróbowałam moich sił tylko po to, żeby się o tym przkonać. Zostanę jednak wierna pisaniu książek:) Pozdrawiam A oto mały wierszyk na zakończenie mojej przygody z poezją: zranili mnie skrzywdzili zagrali na moich uczuciach czy mogę im przebaczyć odpuścić ich zachowanie doszczętnie wyniszczyło moje wnętrze jestem pusta mam ochotę rzucić się im do szyj skrzywdzić lecz wszyscy szepczą przebacz przebacz tylko diabeł mówi inaczej
Rekomendowane odpowiedzi