Nata_Kruk Opublikowano 30 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 (edytowane) Tęsknota Znów kolejna jesień przed nami, mgły pomiędzy górami swoich ścieżek szukają, ponuro i smutno dookoła. Kolory lata listopad skrył pod listkami a ja, szum morza słyszę, powiew wiatru czuję, kompanem był w moich wyprawach i smak soli we włosach zostawiał. Jesień, taka kapryśna czasami, promieni słońca tak bardzo mi skąpi, co wtapiały się we mnie oliwkami ciało malując. Dni znowu krótkie, chłodem do domu gnają, przy piecu ogrzeję się chwilę i na przekór jesieni, już teraz zatęsknię za latem - wróć - tak bardzo chcę się w ciebie wtulić. październik, 2004 Edytowane 15 Stycznia 2020 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)
le_mal Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Natko już na czasie . Nim obejrzymy się, jasień zapuka. Plusa daję.Pozdrawiam.
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. grrr... fata-listka:) Natko, jak zwykle nastrój mięciutki i plastyczny - tutaj akurat jak koc i fotel przed kominkiem; poza tym cały wianuszek ciekawych obrazków. I jak zwykle - warsztat ledwo dycha. Ale co tam, jak już powiedziałem - to i tak była przyjemność. Pzdr! :)
Nata_Kruk Opublikowano 30 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Le mal, miło , że zaszłaś tutaj. Dziękuję i pozdrawiam..:)
Nata_Kruk Opublikowano 30 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Bartoszu, jeżeli to była przyjemność, cieszę się. Pozdrawiam..:) A warsztat..? Ogłoszenie... skupuję warsztatowe podszepty w paczuszkach po 25 dag.. cena do uzgodnienia.
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Natalio, w hurtowni będzie taniej: http://www.limeryki.pl/terminy.html Ale oprócz tego podpiszemy niebawem umowę o dostawy detaliczne:) Pzdr!
Ja Mała_Kleopatra Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 jak sentymentalnie się zrobiło... ale podoba mi się ;)
Nata_Kruk Opublikowano 30 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 No to mam szansę zaoszędzić..:) Dzięki Bartosz, na pewno zajrzę "na link".
Nata_Kruk Opublikowano 30 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Mała Kleopatro..dziękuję za tą nutkę ... sentymentalną. Pozdrawiam..:)
Ewa_Kos Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Rozmarzyłam się i podobają się akcenty jesieni wplecione w tekst. Pozdrawiam z plusem i jeszcze letnim słońcem :))) EK
Nata_Kruk Opublikowano 30 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Dziękuję Ewo za odwiedziny i za rozmarzenie, również pozdrawiam..:)
Karol_Cioł Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 No cóż, a dla mnie ten wiersz, chociaż miły to trochę banalny i raczej mało oryginalny. Nie podoba mi się brak konsekwencji w rymach, czy te rymy, które są są zamierzone? ''ponuro i smutno dookoła''- można by wymyślić coś bardziej oryginalnego. ''Kolory lata listopad skrył po listkami''- chyba pod listkami Nie podobają mi się też przerzutnie utrudnia to czytanie. Ja zaproponowałbym taką wersyfikację: Znów kolejna jesień przed nami, mgły pomiędzy górami swoich ścieżek szukają, ponuro i smutno dookoła. Kolory lata listopad skrył pod listkami a ja, szum morza słyszę, powiew wiatru czuję; kompanem był w moich wyprawach i smak soli we włosach zostawiał. Jesień, taka kapryśna czasami promieni słońca bardzo skąpi, co wtapiały się we mnie oliwkami ciało malując. Dni znowu krótkie, chłodem do domu gnają, przy piecu ogrzeję się chwilę, na przekór jesieni, juz teraz zatesknię za latem wróć, tak bardzo chcę się w ciebie wtulić. Pozdrawiam ciołek
Jerzy Rybak Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 ble ble ble wata cukrowa. i nieporadność w pakiecie.
Nata_Kruk Opublikowano 30 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Karolu, pewnie można wymyślić coś bardziej oryginalnego, ale ponieważ nie jestem dobra w poprawkach, pozwól, że Twoje uwagi jak i propozycję zapisu, zanotuję obok wiersza w moim kajeciku. Dzięki, że Ci się chciało, pozdrawiam..:) Jerzy, watę cukrową zabieram ze sobą, a z nieporadnością powalczę... jeśli się uda... :) Dziękuję za wizytę.
zak stanisława Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 ...tak bardzo chcę się w ciebie wtulić.----to zabieram ,ostatnio walczę z nostalgią pozdrawiam ES
kyo Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 mily wiersz, ale za duzo jesieni, tzn. powtorzen. Pozdrawiam
Nata_Kruk Opublikowano 31 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Stasiu, Kyo... dziękuję za wpisy. Pozdrawiam obie panie...:)
kyo Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Droga Nat, Kyo to 100% facet ;) :P Pozdrawiam :)
Nata_Kruk Opublikowano 31 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Upsss.....:(... a skąd mnie o tym wiedziec.. mają tu nikektórzy takie niki, że połapać się trudno..:( Kyo.. najmocniej przepraszam..:).. podaję za gafę dwie lampki czerwonego wina, jedna dla mnie..:) Serdecznie do tego pozdrawiam...:)
kyo Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ;) winko owszem wypije, tylko kiedy i gdzie? ;>
Rekomendowane odpowiedzi