Magda Rosa Opublikowano 29 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Wody Dunaju kolory kwiatów w ogrodzie źrenic mienią się blaskiem uśmiechu spadających gwiazd wypełniając dni patrzę twoimi oczami za horyzontem słów niebo utkane z wiary kosze chmur pełne splecionych spojrzeń modlitwy biegnące po drabinie myśli dlaczego Dunaj nazwano modrym ktoś tonąc w codzienności wypłynął poza szarość wody
Gość Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 pierwsze dwa niezbyt. trzecia jakby inna, a tu slodko. pzdr
marek dunat Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 a mi przeszkadzają te dwie małe kreseczki . ;-) miłość kołysząca opiekunów dzieciństwa naprawia wszystko . pozdrawiam .
kyo Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 tęsknota - mała dziewczynka kołysana ino to! moze cos z tego sklecic? reszta to pseudopoetycki belkot. bez urazy. Pozdrowki :)
Magda Rosa Opublikowano 30 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a bez kreseczek lepiej? Dziękuję za komentarz i wogóle wszystkim wielkie dzięki! Pozdrawiam MR
marek dunat Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 no . dla mnie bomba teraz jest . całusek ;-*
Magda Rosa Opublikowano 30 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzieki, ale zupełnie zmieniłam zakończenie. Może teraz lepiej całość się komponuje? No jeszcze zamierzam zmienić tytuł. Może jakieś propozycje? A tamta trzecia strofka się nie zmarnuje. Obiecuję, że spróbuję oprawić ją lepiej w kolejnym wierszyku niż wyszło mi to w tym i niebawem zaprezentuje. Oczywiście będzie bez kreseczek;-) Na tą chwilę czekam na komentarze co do tego zakonczenia i całości? może być? Pozdrawiam MR
Julia Valentine Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 moim zdaniem zbyt dużo tego - strasznie napchałaś ten wiersz metaforami i epitetami - przez to wszystko się rozmywa i jest po prostu mdłe pozdrawiam serdecznie
Magda Rosa Opublikowano 30 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 dziekuję Julio za komentarz. Pozdrawiam MR
marek dunat Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 rzeczywiście - jak napisała Julia , teraz chyba przesadziłaś z metaforami . o ile w pierwszej wersji idea wiersza była jasna i w zasadzie przejrzysta - to teraz strasznie go skomplikowałaś . znajdowanie dobra w szarości i bylejakości to cecha dobrych ludzi - ludzi ufających i kochających świat . z Twojego wiersza jasno wynika pełne ciepła przesłanie , jednakże uważam ,że poprzednie zakończenie było lepsze . pozdrawiam .
Rekomendowane odpowiedzi