s44 Opublikowano 29 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Zatrzymaj się przed lustrem I zaśpiewaj do siebie Zwrotki swego życia Niezwykłe refreny Uśmiechnij się do tej pieśni Jak do niemowlęcia I nie pozwól by brzmiała Niczym smutne treny Rozpocznij nowy dzień Z melodią pozytywną Wyśpiewuj ją z nadzieją W tonacji radości A wiara niech pomoże Odważnie zapisać Wszystkie smutne nuty Na pięciolinii przyszłości
Patrycja Rosłoniec Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 eee. no ja chyba nie wiem co napisać. tekst jest dosyć wtórny, powiela pewne schematy. razi mnie też ta beztroskość, ale to odczucie czysto subiektywne (choć z drugiej strony w komentowaniu nei ma miejsca na obiektywizm). swe można śmiało zastąpić swoimi. tak bardziej po polsku. w przeciwnymn wypadku stylizujesz Autorze i tak już banalny tekst. ostatni wers do poprawy (akcenty).
JACEK KAWECKI Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
marek dunat Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 niby optymistyczne , ale troche zbyt moralizatorskie i patetyczne . dla mnie zbyt cukierkowate, ale chyle czoła przed autorem i pozdrawiam .
s44 Opublikowano 30 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 dziękuję za słowa krytyki - postaram się wziąć je pod uwagę w dalszej twórczości:)) zapewniam że następny wiersz jaki zamieszczę w tym serwisie będzie zupełnie inny od tego - rzeczywiście trochę "cukierkowego". pozdrawiam.
Nata_Kruk Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Niech by była pozytywna ta melodia.. tylko dlaczego w samej końcówce.. chcesz zapisywać smutne nuty na pięciolinii przysżłośc..?.. toć niech tam tylko radośc będzie, bo to zaprzecza tytułowi i tej nadziei w tonacji radości. Pozdrawiam..:)
Rekomendowane odpowiedzi