Manavi Opublikowano 24 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 rzeki wpływają do źródeł zwijają fale w embriony roślinność wrasta korzeniem w dłoń jedynego stwórcy rozmyte w pył gwiezdny promienie wracają do czarnej dziury gdy wsteczne działanie prawa pozbawia ludzi wolności on i ona pod drzewem poznania dobra i zła zamknięci w miąższu owocu bez grzechu pierworodnego i wąż którego czaszka bieleje w piaskach klepsydry rozbitej na atomy wielki wybuch odwołany nic się nie zdarzyło
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 Wiedziałem, że nie na darmo chwaliłem panią przy debiucie:) Kolejny trafiający do mnie bez żadnych oporów tekst; żywy, interesujący język, sugestywne, niebanalne obrazy i ciekawy pomysł - to wystarczy, żeby szeroko się uśmiechnąć:) Może tylko "udaremniony" bym zmienił (wydaje mi się, że udaremnia jakaś siła, musi być sprawca, zazwyczaj udaremnia się też wbrew woli... tutaj nie widzę tego sprawcy ni siły. Może "odwołany"?) Pzdr!
pathe Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 ciekawe co by było gdyby nic się nic zdarzyło. chyba nie wybuch atomów. fanjnie obrazujesz można to sobie wyobraźić. temat nie podchodzi.
Manavi Opublikowano 24 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuje bardzo za krzepiący komentarz:) staram sie jak mogę.... "udaremniony" rzeczywiście można by wymienić, pozwole sobię skorzystać z Pana sugestii:) pozdrawiam serdecznie!
Manavi Opublikowano 24 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki. ostatnio populanre są alternatywne wersje róznych wydarzen historycznych. przedhistorycznych też.dla mnie to temat -rzeka:)) pozdrawiam!
Fagot Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 Zamiast pędzla pióro, zamiast farb słowa i takim oto sposobem całkiem niezły obraz powstał, który działa na wyobraźnie i za to należy się plus. Pozdrawiam
Manavi Opublikowano 25 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję ślicznie. jak to milo z samego ranka przeczytac takie slowa:)))))) pozdrawiam!
Ewa_Kos Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Można też, że ''wybuchu nie będzie'' ale co tam...Widzę ciekawe spojrzenie na to co w raju.Pozdrawiam plusowo, bo podoba mi sie wiersz i sposób potraktowania ciekawego tematu:))))) EK
Manavi Opublikowano 26 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 własnie taki "doboszowaty" miał być. jak rodzaj ogłoszenia, które jednak jest jak taśma przewijana do tyłu. dzięki za wnikliwą lekturę. nastepny wierszyk postaram sie zamieścić ładnie rytmiczny. a ten sentymentalnie zostawię jak jest:)) pozdrawiam!
Manavi Opublikowano 26 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki:) dzięki D. Brownowi te tematy związane z przekręcaniem ustalonych prawd, zwłaszcza chrześcijańskich są na fali. No i ja dałam sie ponieść...:)) pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi