Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Miniaturki-01

Sunny

Rekomendowane odpowiedzi

Przejażdżka Pegazem

Koń w odległych wspomnieniach
Cugle hamują tęsknotę
a chłopiec estetycznie gładzi łeb

Spider

Gęsta sieć lini graficznych
druty połączone nawykiem
pająk przedstawia własną sztukę

Widzisz to, że...

Las wyprzedza w skali światowej
koncept blaszanej przyszłości
obszarem magii i romantyki

hmmm co do haiku to jest to odmiana miniatury i nie widze przeszkod zeby je tu umieszac. sunny twoj drugi kawalek jest chyba najlepszy z tych trzech. mozesz mi wyjasnic okolicznosci powstania tego haiku (czy miniatury jak kto woli, sorry dawno zatracilem definicje haiku) ? rozumiesz , chodzi mi w jakich okolicznosciach powstalo. co widziales lub w jakich brales udzial wydarzeniach kiedy je opisales ?

pietrek

Znajomy wczoraj spytał mnie jak można estetycznie gładzić cokolwiek ale gdyby kiedyś dotykał wyczesanego *konia to by wiedział jaka ma sierść ...

*koń - stworzenie czteronożne

A na poważnie to niektóre z moich wierszy powstają przy rysowaniu lub na codzień gdy tylko mam przy sobie notes zatrzymuję się na chwilę lub idąc piszę uchwycone kolejne wersy strofy. Czasami gdy nie mam przy sobie nic do pisania lub na czym napisać to powtarzam sobie wiersz(e) aż utrwalę je ale wtedy najczęściej nie są one odzwieciedleniem wcześniejszych zapatrywań na formę i styl wiersza, więc próbuję sobie przypomnieć jak chciałem aby ten wiersz wygladał i co przekazywał i powstaja kolejne wiersze :)

Pozerów koń z tego wiersza nie trawi. Nie widziałaś nigdy konia? Piękne lśniące włosie, błyszcząca skóra... Możesz znaleźć kilka ciekawych koni w cenie małego samochodu na allegro. Pozdrawiam Sunny - Biolog i plastyk to kwalifikacje na styk aby zacząć pisać opisy przyrody :) kiedy są gody :)