Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

lekcja materiałoznawstwa

Rekomendowane odpowiedzi

Panie Jaro Sławie. On w istocie się nie zmienił. Jedynie zamiast w ornat woli się przebrać w biały fartuch i niezwłocznie udać do laboratorium.

Panie Stefanie. Zło jest bardziej wytrzymałe (zdeterminowane) w realizacji swoich zamysłów. Dobro z kolei jest najbardziej wytrzymałe (plastyczne) jako materiał, z którym można uczynić wszystko i nawet wyprodukować najlepsze diabelskie narzędzia. Zło ma wielką wprawę w manipulowaniu dobrem i używaniu go w charakterze szczególnie użytecznego narzędzia. Cały czas przy tym wnikliwie bada, doskonali się jeszcze.

Joasiu :) Cieszę się, że ten wiersz też bardzo dobrze do Ciebie trafił. Twoją propozycję dwuznaku przemyślę. Gdybyś mi rozjaśniła jeszcze jak tu się wpisuje teksty kursywą i czy można je edytować i w jaki sposób to uczynić byłbym Ci bardzo wdzięczny :)

Panie Lobo. Dziękuję za przeczytanie i podzielenie się swoimi krytycznymi wrażeniami. Pozostaje mi mieć nadzieję, że kiedyś może i Pana uda mi się przekonać do któregoś ze swoich tekstów.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie :)

P.S. Przepraszam Was Drodzy Państwo za spóźnione odpowiedzi, ale ostatnio mam zazwyczaj koszmarnie mało czasu :(