kall Opublikowano 10 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 upały sprzyjają samobójstwom - siedząc na wiślańskich bulwarach nieraz mordowałam rybackie łodzie kamieniami nawet fiolety giną w ogólnej walce z wypłowieniem albo słowa - co nie chcą się wypowiedzieć ciągle wystraszone widokiem lipcowych promieni tylko noc jest bezpieczna - otula rozgrzane ramiona gwiezdnym pyłem umysł zajmuje niezwykłością zielonej zasłonki [co jeszcze wczoraj była całkiem normalna] wiatrem zamyka oczy - pozwala odpocząć
Tali Maciej Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 tak noc i jej mistyczność jest w tym tekście ładnie nakreślona tworzy specyficzny klimat przy takich upałach każdy się boi tych lipcowych promieni podobało mi się i to bardzo, po tym co dziś czytałem stawiam tu plusa pozdrawiam
kall Opublikowano 10 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 maćku: sympatycznie, że zajrzałeś i zostawiłeś komentarz. a plusa zabieram ze sobą ;) pozdrawiam kal.
Nata_Kruk Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 No tak, po upalnym dniu, noc otulająca rozgrzane ramiona gwiezdnym pyłem na pewno pozwoli odpocząć i jeśli brać pod uwagę określenia.. samobójstwom oraz mordowanie... to wydaje się ona rzeczywiście bezpieczną chwilą... trochę mi ten kontrast nie leżał, będę szczera...(może upał na mnie zadziałał..;))....) ale po kilkatrotnym przeczytaniu wiersza juz mnie to nie razi..:) . Pozdrawiam kall...:)
kall Opublikowano 10 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 natko: dziękuję za wizytę. na kontraście wszystko się opiera - bez niego byłoby zbyt monotonnie ;) niemniej jednak bardzo mi miło, iż udało się wpasować w twoje gusta. pozdrawiam kal.
le_mal Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Podoba się kontrast. Noc łagodzi i pozwala odpocząć. Po fiolecie ,zieleń daje wytchnienie. Pozdrawiam serdecznie.
marek dunat Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 w myśl Twojego wiersza noc powinna przynieść ukojenie . niestety jest inaczej . noc rozgrzana dniem jest tak samo duszna . ale to już proza nie poezja . wiersz ciepły i optymistyczny . pozdrawiam .
kyo Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 bardzo dobry wiersz! ale czy gwiezdny pyl jest potrzebny? moze cos innego, bo nie pasuje do wiersza, wogole, to wyrazenie juz przechodzone ;) ale wiersz in plus, duzy plus bardzo bardzo Pozdrawiam :)
kall Opublikowano 11 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 le mal: miło że zajrzalaś. jeszcze sympatyczniej, że ci się coś podoba ;) marek dunat: mimo wszystko - wolę mniej rozgrzaną noc niż gorący dzień ;) dzięki za wizytę. kyo: wolałabym, by pył pozostał. dodaje magii i delikatności. dzięki za plusisko - zabieram do siebie ;) pozdrawiam kal.
Rekomendowane odpowiedzi