Karol Samsel Opublikowano 4 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 wszystko i nic ogarnięte ciemnością jeszcze raz złamano zasadę równowagi w mauzoleach piwnic tysiące dziewczynek posłanych by rozświetlić dom barykadą ognia zaraz buchnie ziarnisty piasek złotych języków popłyną po grzbietach lamp nenufary wosku skarleją nocne zatoki przeinaczone zostanie imię księżyca w domy wstąpi nadzieja a brunatnej śmierci zatknie się usta by nie odetchnęła oparami trucizn zapamiętam tę jedyną chwilę zwycięstwa zjednoczenie zapalających i zapalanych gniew zmierzchu niezdolnego już uczynić krzywdy triumf zanim odejdę na moment przed przejściem jeżeli jestem potomkiem Laokoona co jeśli nie światło odpędzi stąd węże 30.06.2006r.
Lady_Supay Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Powiem tak - coś można z tego utworu wykrzesać.wszystko i nic ogarnięte ciemnością jeszcze raz złamano zasadę równowagi -te dwa wersy są oki Co to są mauzolea piwnic[i/]?a brunatnej śmierci zatknie się usta by nie odetchnęła oparami trucizn -wg mnie kiepska próba personifikacji Generalnie próbuję zrozumieć o co chodzi w tej strofi i nijak mi nie wychodzi.zapamiętam tę jedyną chwilę zwycięstwa zjednoczenie zapalających i zapalanych gniew zmierzchu niezdolnego już uczynić krzywdy triumf zanim odejdę na moment przed przejściem I to mi się podoba.jeżeli jestem potomkiem Laookona chyba Laokoona?co jeśli nie światło odpędzi stąd węże Puenta(?) też dla mnie nie zrozumiała. Reasumując: Znalazłam kilka niezłych fragmentów, ale ogólnie panuje tu wielki bałagan i naprawdę trudno coś znaleźć. Pozdrawiam. O, to pierwszy utwór! Chyba warto próbować dalej.;)
Karol Samsel Opublikowano 4 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Dziękuję za komentarz. Porządnie się zastanowię, nad tym co napisałaś. Pozdrawiam serdecznie.
Rekomendowane odpowiedzi