Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Tyś zagubiona? Na tle bieguna Oczekuj znaku, Do mej krainy tajemnego szlaku! Spójrzże na północ! – Złocista łuna, Jasne pokłosie mego pioruna.
    • @Wiesław J.K. Wiesławie, dopiero teraz zauważyłem Twoją wizytę za którą dziękuję i pozdrawiam.
    • :)

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Jedni lubią składać innym życzenia, ale są też tacy, którzy mają to (delikatnie mówiąc) w głębokim poważaniu. I jeszcze inni, którzy wolą częstować hejtem :( Nic to, ustawiajmy się odpowiednio         
    • na jednej z dworcowych ławek  leży płasko i tajemniczo  tyle przyjazdów tyle odjazdów  już nawet nie wiem dokąd    a on w pojemnej symbolice  złoty prosi o odpowiedni zamek może być z fosą i łucznikami  można się spierać o uniwersalia    i szukam tych drzwi  których nie można wyważyć  inaczej by tak nie kluczył  póki co w swoim nieotwieraniem   klucz do dzieciństwa furtki na działce  w śnie naprawdę nie da się przeskoczyć  do egzaminu żeby go nie zawalić  kamieniami alkoholem i ziołem  klucz do realności komputera    i dalej szukam bramy tego klucza jak stopy kopciuszka od pantofelka  bo nie ma co gardzić bajkami  chociaż blondynka życie to nie bajka   ślusarz mi kiedyś dorobił  prosiłem by wskazał wzorzec powiedział że dostał kopię  i byłem rycerzem z kopią  na wyobrażonym białym rumaku 
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Starzec :) no, może oświeceni się nie boją, lub boją tylko troszeczkę ;) Ja w sumie nie boję się utraty mnie - jako Iwony-takiej a nie innej, natomiast boję się, bądź raczej buntuję przeciwko cierpieniu. Ale zdaje sobie sprawę, że ten lęk/bunt jest jak dół, w który cierpienie właśnie wpada :( Tak czy siak, lęku i buntu trzeba się pozbyć, by cierpienie nie dotykało. Łatwiej powiedzieć niż zrealizować ;) Dzięki      @Ajar41 dziękuję     
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...