Tali Maciej Opublikowano 28 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 brzęczy zegar na koguta co wraz z brzaskiem zapiać musi lecz rozpusty noc okrutna dzioboustnie ślinę dusi zjeża pióra dreszcz trwożący głowa ciężka lżejszy sen zgaga brzuszna pali duszę gigant kac przez cały dzień straszny koszmar męczy zwoje spazmatycznie ciało drży bez pobudki ten poranek dawno słońce już się skrzy cała wioska słodko chrapie nikt nie słyszał brzmień koguta aż się w końcu przed południem rozpętała rzeź boruta wściekły siwiec z ogniem w oczach wnet zawitał do kurnika i machając swą siekierą wrzaski trzaski szał panika wszystkie kury się rozbiegły został tylko śpioch pijany lecą pióra słychać krzyki kogut żywcem oskubany c.d.n
zak stanisława Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 kogut żywcem o!skubany to mi przypomniało jak kiedyś żal było mi zabić kury i tez żywcem oskubałam, wesoły utwór Maćku! pozdrawiam
Tali Maciej Opublikowano 28 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 tak w końcu mam wakacje to mnie pozytywny klimat trzyma(-: pozdrawiam
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Wiwat! Twoje zdrowie imć Tali! Zabawka przednia. (ale tym twoim cedeenom to już nie ufam;) Mam uwagę: 4 wers - "suszą ustną ślinę dusi" (jest literóweczka, popraw), ale czemu ustną, przecież to kogut... Daję swoje typy: suszą gardła silne dusi/ suszą podłą (lub jakikolwiek sensowny przymiotnik) ślinę dusi/ suszą moczydzioby dusi. Jest pewnie jeszcze z 10 innych:)
Tali Maciej Opublikowano 28 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 w sumie racja Ę się wkradło, przemyślę i coś tam pozmieniam dzięki pozdrawiam
Beenie M Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Tak to teraz jest z tymi kogutami. Zamiast piać, leczą kaca i naciskają jakieś guziki, co rano budzą przeraźliwym dźwiękiem. Wesołe lato tego roku się zapowiada - czekamy na cd. A pióra mu odrosną? pozdrawiam serdecznie
Tali Maciej Opublikowano 28 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 w kolejnej strofce poleci głowa, ale nie mówię co by nie zdradzać tajemnicy pozdrawiam
allena Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Czyta sie bardzo fajnie tylko w czwartej strofie zamiast -rzeź boruta- dałabym - rzeź okrutna- Boruta tak wygląda jak na siłę wepchnięty. Absolutnie nie trzeba poprawiać, to tylko moja sugestia:) A.
Alicja_Wysocka Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Na wesoło mi się dzień zaczął. Macieju, daruj życie kogutkowi :) Fajnie sie czyta, pozdrawiam.
M._Krzywak Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 A ja mam wrażenie, że już czytałem utworek - albo przynajmniej podobny (ale raczej ten)... Niemniej jednak - humor wyborny, jak najbardziej za "Hecą" i czekam na ten c.d.n. Pozdrawiam.
Tali Maciej Opublikowano 29 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tylko ta boruta miała obrazować tą wściekłość rzeźnika(-: pozdrawiam
Tali Maciej Opublikowano 29 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ciężko będzie uratować bo już mi się kilka pomysłów zrodziło i w każdej opcji jest ... gilotyny i takie tam)-: ale zobaqcz ę co się da zrobić, oczywiście jak będzie śmierć to będzie weoła puenta pozdrawiam
Tali Maciej Opublikowano 29 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak był w warsztacie początek dwie pierwsze strofki, ale jakiś czas temu więc dlatego może się wydawać znajomy pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na 8 lipca
M._Krzywak Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak był w warsztacie początek dwie pierwsze strofki, ale jakiś czas temu więc dlatego może się wydawać znajomy pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na 8 lipca Może zróbmy ogolne obwieszczenie ? i kto zechce, popije z nami ? (ale kto z nami bedzie chcial pic ? Nikt... Buuuuuuuu) :)
Tali Maciej Opublikowano 29 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak był w warsztacie początek dwie pierwsze strofki, ale jakiś czas temu więc dlatego może się wydawać znajomy pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na 8 lipca Może zróbmy ogolne obwieszczenie ? i kto zechce, popije z nami ? (ale kto z nami bedzie chcial pic ? Nikt... Buuuuuuuu) :) w sumie dobry pomysł wrzucę na forum wątek (-: zobaczymy kto się bedzie pisał
Tali Maciej Opublikowano 29 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. poruta?? a co to takiego, pytam bo się nie spotkałem z takim określeniem poczekaj na ciąg dalszy to nie będzie tak zabawnie pozdrawiam
Tali Maciej Opublikowano 29 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 ja wpisując borutę miałem na myśli piekielną hecę(-:
Ewa_Kos Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Mnie chyba dobrze boruta kojarzy się z diabłem, co nie przeszkadza w odbiorze. Fajnie się czyta wesołą historyjkę, a i tak szkoda mi koguta.Dzięki za wrażenia i pozdrawiam serdecznie :))) EK
le_mal Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Macieju ,stmpatyczna ,wakacyjna historia. Nie ubijaj koguta;( Co kury będą robiły same;( Możesz go zniewolić,oskubać,nawet jaja niech znosi. Może stanie się sługą kur ,ale daj żyć. Pozdrawiam.
Tali Maciej Opublikowano 30 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a pomyśl jaka może być pyszna pieczeń (-: pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi