fr ashka Opublikowano 26 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 zniesmaczona patrzę na zbiorowy prysznic wspólną kanalizację i wszystkie brudy od których uwagę odwraca radośnie błyskające światło chmur nibynastrój romantyzmu zmywa woda formuje błotne wyspy i wzmaga pragnienie obcowania z żywiołem ręce opadają jak konary połamanych kasztanów i jak one bezwiednie dają się ponieść na ulicy wszystko stoi w spontanicznym zgiełku odczuwam niedosyt
Viola incielo Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Szczerze mówiąc tym razem mnie zaskoczyłaś. Po tytule spodziewałam się czegoś zupełnie innego. I tu właśnie tkwi tajemnica Twojej poezji, potrafisz ująć temat w sposób niespodziewany. Podoba mi się zupełnie wszystko. Gdyby trzeba było wystawić ocenę: ode mnie 6;) Pozdrawiam Viola incielo
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 To nie moja poezja, dlatego nieco krępuje się oceniać tego typu utwory. Na szczęście jednak mam swoją interpretację i widzę sens wiersza (z czym niekiedy naprawdę mam kłopoty, przede wszystkim przy białasach właśnie). Podoba mi się to nowe ujęcie tematu burzy, śmiem twierdzić, że jest wręcz inspirujące. Po parokrotnym przeczytaniu mogę spokojnie powiedzieć, że to b. dobry, niebanalny wiersz. Kłopot mam jedynie z ostatnim wersem, którego nie umiem zbyt logicznie doasować do pozostałych... Tylko mi nie mów, że to jakaś niezwykłej wagi puenta;) Pzdr!
fr ashka Opublikowano 27 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ha! ;)
fr ashka Opublikowano 27 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 i tak w ogóle, to dzięki za takie opinie... wow! jak słodko ;))) pozdrawiam, fr.ashka ;)
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ha! ;) Niech to szlag! ;)
Beenie M Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Jak widać burza wyzwala emocje i dzięki temu powstają dobre wiersze. O burzy, to już drugi na forum, który mi się podoba. Kilka dni temu Patryk Nikodem zamieścił bardzo udany obraz burzy. Tylko ten niedosyt nie do końca zrozumiałam ... biorę bez tego. Pozdrawiam serdecznie
fr ashka Opublikowano 27 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiem, znam, czytałam zaszczyt zasiadać obok Patryka! masakra po prostu! ;)) dzięki Beenie! :) pozdr! p.s. ta burza zostałam przeze mnie wykorzystana do przedstawienia czegoś innego, stąd ten niedosyt... mam nadzieję, że ktoś to wyczyta, jak nie to bedzie moja porażka... :)
M._Krzywak Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Hm, wpadłem na pewną myśl - wpisałaś mi pewna inspiracje - wiersz jest zawiera pewien motyw, z ktorym mam zamiar polemizowac, ale na razie sza... a wiersz z wyższej półeczki. Pozdrawiam.
fr ashka Opublikowano 27 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Nie mogę sie doczekać! :D dzięki! pozdrawiam! frrr ;)
M._Krzywak Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wysłałem. Doszło ?
Patryk_Nikodem Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiem, znam, czytałam zaszczyt zasiadać obok Patryka! masakra po prostu! ;)) pf!! :p
kyo Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 O! to jest bardzo dobry wiersz:) pierwszy jaki dzis czytam! dla mnie swietny. pierwsza strofka troszke kuleje (imho) ale reszta super:) gratulacje. Pozdrawiam
marek dunat Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 wiersz ten idealnie pasuje mi do pewnej sytuacji , która zdarzyła się tu na tym forum . ujęcie tematu i aluzyjność wiersza przypadła mi tak bardzo do gustu , że dodaję go do swego kanonu utworów ulubionych i z przyjemnościa - bez sknerstwa dla tuszu w drukarce go sobie wydrukuję . pozdrawiam .
Rekomendowane odpowiedzi