Donika Kuźniewska Opublikowano 22 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 w mroku powrotów szelest białych piór anioły popadły w rutynę zatrzymały czas trzepocząc skrzydłami otulają w puchu dłoni niewinne dzieciątka oddalona kobieca dłoń ujawnia w ciszy skarconych dusz oddane serce matki niebiosa zaniosły się płaczem
Lobo Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 a niebiosa tylko chuczą od płaczu Wypada tylko chuknąć śmiechem. Poza tym też nic dobrego nie widzę. pozdrawiam.;-)
allena Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 ojoj nie! dla mnie nie te klimaty.:) A.
Lobo Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Pani Doniko, poprawienie byka niewiele da tekstowi. Jest infantylny i o niczym. Poezja, to nie bzdurzenie o aniołach, albo inaczej - nie temat robi wiersz. Proszę dużo czytać i spróbować pisać o prostych rzeczach - o parasolce, rękawiczkach, kanapce z serem na śniadanie, swoimi słowami. Lubi Pani kanapki z serem? No, właśnie...)
Donika Kuźniewska Opublikowano 22 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 proszę się przyczepić kogoś innego
Ewa_Kos Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 To nie jest czepianie, niech Pani uwierzy Lobo udziela znakomitych i mądrych rad; niech Pani skorzysta... :))) EK
zak stanisława Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 w mroku powrotów szelest białych piór anioły rutynowo zatrzymały czas trzepocząc skrzydłami otulają w puchu niewinne dzieciątka oddane serce matki wyciąga dłoń do nastałej ciszy niebiosa zaniosły się płaczem może cośw tym sensie, bo właściwie nie wiem czy to o zabraniu dzieciątka do nieba? pozdrawiam, ES
Natana Noire Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 a może to o aniołach stróżach czy cuś... :P Owszem, poprawienie tego "chuczenia" coś dało, niewiele ale jednak :) Nie moje klimaty, nie rusza mnie. Budowa może i poprawna, ale wrażenia... no właśnie. Brak wrażeń. Jeśli rozumiesz o co mi chodzi. A pisanie o prostych rzeczach może być ciekawe. Muszę kiedyś spróbować. Dzięki Lobo! ;)
Fagot Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Lubię wiersze, krótkie, zwięzłe, ale jednocześnie dosadne, ten niestety taki nie jest, choć takie zwroty jak: w mroku powrotów czy oddalona kobieca dłoń, podobają mi się niestety złożone to wszystko razem już takie ładne nie jest? Pozdrawiam P.S. A co do pisania o tych prostych rzeczach to jestem jak najbardziej na tak, choć trzeba z tym też uważać. Napisałem kiedyś krótką strofę o księżycu w pełni a zbierałem gratulacje za głęboki wiersz poruszający problemy egzystencjalne:-)
Natana Noire Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Księżyc w pełni taki znów zwykły nie jest... Ale ta kanapka z serem była ciekawa ;D
Fagot Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 To prawda bede musiał pokombinować, może rzeczywiście uda się napisac coś o kanapce, a czy do tego sera można coś dodac np. pomidora ??? :-)
Natana Noire Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 mnammm... i jeszcze sałatę i szyneczkę! heh, chyba pójdę zrobić sobie kanapkę ;P a potem napisze o tym wiersz! to jest myśl! to jest wyzwanie! ;D
Fagot Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Życzę smacznego i owocnej pracy :-) przy tylu składnikach będzie o czym pisac :-)
Rekomendowane odpowiedzi